Konya
°C
Yeni Meram

MUHABBETLERİN KONUSU YEREL SEÇİM

MUHABBETLERİN KONUSU YEREL SEÇİM- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.02.2024 00:46
04.02.2024 15:04
0
2465
ABONE OL

Sayılı günlerin kaldığı ve adayların bir bir açıklandığı yerel seçim trafiği iyiden iyiye hızını artırmaya ve artık iki kişinin bir araya geldiğinde yaptığı muhabbetin konusu olmaya başladı.
Geçtiğimiz cuma günü akşam Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarının açıklandığı şehrimizde, bazı partilerin adaylarını daha önceden belirleyerek çalışmalara başlamaları şehirdeki hareketi de artırmış oldu.
Cuma günü gerçekleşen aday tanıtım programı için Selçuklu Kongre Merkezinde hıncahınç dolu salonda yer bulmak kolay olmadı. İlçelerden gelen hemşehrilerimizin de katılımı ile coşkulu bir aday tanıtım programı oldu.
Konya genelinde 6 ilçenin Cumhur İttifakı ortağı MHP ye bırakılıp 9 ilçede ise isimlerin değiştiği görülürken ittifaktaki uyum ve birliktelik vurgusu dikkat çeken başlıklardan biriydi.
Aday tanıtım programında dikkatimi çeken bir diğer detay ise göreve devam etmeyecek ve yerlerini yeni isimlere bırakacak olan belediye başkanlarının da salonda hazır olmalarıydı. Genelde bu tür durumlarda küskünler dargınlar vs. gibi söylemler ve icraatlar yaşanırken cuma günü aday tanıtımında böyle bir tablonun olmaması da şehir olarak ayrıcalığın eseri diye düşünüyorum.
Ancak bir konuyu özellikle belirtmek isterim ki Cumhur İttifakı adaylarının dikkat etmesi gereken en önemli husus hiç şüphesiz rehavet olacaktır. Her ne kadar şehrimizde aşağı yukarı tahmin ve beklentiler belli gibi görünse de sahanın varlık ve gerçekleri asla göz ardı edilmemelidir. Dahası toplantıda ifade edilen ‘ilk günkü aşkla’ cümlesi laftan ibaret olmamalı gerek projeler gerekse de halkın içindeki varlık ile bu yaşanmalıdır.
Konya olarak 31 ilçenin genelinde yapılan ve yapımı devam eden projelerin dışında yeni süreçte en büyük beklenti belli başlı projelerin hayata geçirilecek olma beklentisidir. Elbette başkanlar kısa süre içinde mevcut projelerin durumunu ve yeni projelerini anlatacaklar ancak eminim ki sahada öncelik sokaklardaki başıboş köpeklerin durumu olacaktır. Günlük gelmese bile başıboş köpeklerin durumu ile ilgili gazetemizi haftalık arayıp konunun çözümü için haber isteğinde bulunan vatandaşların olması, sahadaki güncel isteklerin başında gelecek.
Banliyö, metro ve trafiğin rahatlatılması gibi belli başlı büyük projeler ise zaten dile getirilecek belli başlı isteklerdir.
Ancak yeri gelmişken ben her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum, “Bu şehirde trafik sorunu değil bilinçsiz sürücü sorunu var” İnanın şu trafikte bazı sürücüler trafiğin kilitlenmesine aksamasına ve sinir bozucu hale gelmesine büyük bir katkı sağlıyorlar. Özellikle iş çıkış saatlerinde normal akışı olan yolda bile İstanbul trafiğini aratmaz oluyorlar. Çözüm çok basit aslında “Kurallara uymak” bunun ötesinde yapılması gereken başka bir şey yok. Sonuçta kural koyanlar akışı ışığı yoğunluğu hesap ederek kural oluşturuyor.
Onun için ne kadar büyük yol yapılırsa yapılsın, ne kadar çok altgeçit üst geçit yapılırsa yapılsın bunların gününü trafikteki bilinçsiz sürücüleri bilinçlendirmediğimiz sürece göremeyeceğiz gibi geliyor.
Bu arada gündemimiz yerel seçim olunca ismi açıklanan başkan adaylarını tebrik ederken en büyük tebriki Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a yapmak istiyorum.
Çünkü Mustafa Başkan, Meram tarihinde bir ilke imza atarak ikinci kez aday gösterilerek Meram’ın o dengesini de değiştiren isim oldu. Nasıl olmasın ki, kısıtlı imkân ve coğrafik koşullara rağmen deyim yerindeyse ‘Kuru kavaktan düdük çıkartmaya çalışan’ Mustafa Başkan, sahada da vatandaşla kurduğu samimi iletişim ile büyük bir sempati oluşturuyor. O nedenle tebrikler Mustafa Başkan…
Yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi artık bundan sonra muhabbetlerin konusu yerel seçim olacak. Hem şehrimiz hem de ülke genelinde açıklanan aday ve durumlar değerlendirilecek. Özellikle İstanbul ve Ankara gidişatı hükümet kurulup hükümet devrilen muhabbetlerin ana konusu olacak.
Ayrıca İstanbul ayrı bir önem taşıyor olacak. Çünkü hemşehrimiz Murat Kurum’un mücadelesi büyük bir önem taşıyor. Bakanlık sürecinde ülkeye yaptıkları ortada olan Kurum’un İstanbul için biçilmiş kaftan olması da İstanbul’un şansı olsa gerek.
Ne diyelim, hareketli geçecek süreçte seçimlerin vatanımıza milletimize hayırlar getirmesini diliyor, yüreği vatan millet sevgi ve aşkıyla hizmet için çarpan tüm adaylara başarılar diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.