SEFASI CEFADAN SONRA OLACAK VE TFF!
SEFASI CEFADAN SONRA OLACAK VE TFF!- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi
Özellikle Demiryolu Caddesi'ni kullananlar çok iyi bilir uzunca bir zamandır trafiğin önemli bir yükünü çeken bu cadde, ray yapımı nedeniyle trafiğe kapalı, durum böyle olunca özellikle akşam iş dönüşü sanayi bölgelerinin kullandığı bu hat hizmet veremiyor. Hatta o bölgede birçok ağacın kaldırılması da epey bir gündeme gelmişti.
Ancak olay sadece bu da değil tabi, ki, Şehir Hastanesinden Aslım Caddesi'ne doğru ilerleyen yolda da hummalı bir çalışmanın olduğunu o güzergâhı kullananlar çok iyi bilir.
Yani şehrin trafiğini çekme yönüyle bilinen güzergâhları bu sıralar hizmet veremiyor. Ama bunlar tabii ki zaman içinde yeni görünüm ve işleyişi ile birlikte yine şehre hizmet vermeye başlayacak.
Kısacası şehir demir ağlarla örülürken bazı bölgelerdeki iyileştirmeler ve yeniden yapılanmalar nedeniyle cefalar olmaya devam edecek. Yani bazı Alt üst geçitler yenilenirken bazı bölgeler de trafiğe belirli süre kapatılacak. Bunun nedeni de kesintisiz bir trafik akışını sağlamak için olacak.
Malumunuz geçen hafta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte Konya tarihi açısından önemli yatırımlar olan KONYARAY Banliyö Hattı, Barış Caddesi Tramvay Hattı güzergâhı ve Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi Tramvay Hattı çalışmalarında incelemelerde bulunduk.
KONYARAY Banliyö Hattının 1. Etabı üzerinden yani Meram Garı'ndan bindiğimizde ilk etapta Kayacık Lojistik Merkezi'ne kadar ulaştık. Yol üzerindeki çalışmaları yakından görürken 19.7 kilometrelik kısımda inşaat işlerinin yüzde 60 seviyesine geldiği halen yüzde 40’lık bir bölümün olduğu bilgisini öğrendik. Bunda sanayi üst geçit altındaki yolun genişletilmesi gibi ciddi bir boyutun varlığı önem arz ediyor tabi ki. KONYARAY projesinin Pınarbaşı ve Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşacağını da düşündüğünüzde yaklaşık 50 kilometrelik uzun bir hattın hizmet verecek olması şehir adına önemli bir hizmet olduğunun altını çizmek gerekiyor. İşin en güzel yanı da bu hatla şehir içi tramvay hatlarının birçok bölgede bağlanacak olması. Yani bir vatandaş şu an mevcut tramvay hattı ile istediği yere birkaç aktarma ile rahatlıkla ulaşacak. Sonuçta mevcut tramvay hattına ek olarak stadyumdun başlayıp Şehir Hastanesi-Yeni Sanayi ile Fırat Caddesi'nden başlayıp Yazır - Beyhekim Hastanesi Barış Caddesi Özalkent hatlarının da dahil olmasıyla neredeyse birçok bölgede ulaşım sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak.
Kısaca Başkan Altay’ın da ifadesiyle " Konya toplu ulaşımda çok önemli bir mesafe kat edecek. Mevcut raylı sistem hattına tam 4 kat ilave ederek bütün hastaneleri, üniversiteleri ve şehir merkezini bağlayacağımız bir raylı sistem hattına kavuşmuş olacağız" cümlesinin altına rahatlıkla imza atmış oluyorum. Ancak şu unutulmamalı ki bu çalışmalar yapılırken hiçbir ağaç yok edilmeyip demir yolundaki ağaçlar gibi sadece yer değişimi yapılacağı ve trafiğe kapanacak yolların olacağı, bir süre cefanın çekileceği de unutulmamalıdır.
***
Şimdi geleyim Konyaspor’un Kayseri deplasmanında aleni bir şekilde doğranmış olmasına…
Bu yıl Futbol Süper Ligi dolayısıyla TFF ve MHK her konuda hep tartışılan hep konuşulan kurumlar oldu. Futbol zevkinin olmadığı, şaibelerin, haksızlıkların yüksek sesle haykırıldığı bir boyut yaşanıyor.
Büyüğünden küçüğüne, ünlüsünden ünsüzüne, her takım kendince haksızlık yapıldığını, hakkının yendiğini avazı çıktığınca bağırıyor.
Kimi haklı kimi haksız bu tartışmaya açık bir konu ancak beni ilgilendiren Konyaspor’a yapılan ve yapılmaya devam edilenlerdir. Cumartesi günü Kayseri’de 3-3 beraberlik golünün iptal edilmesi için bir nevi kurallar yeniden oluşturulmuş ve gol iptal edilmiştir. Öncesinde atılan gollerdeki fauller hakemin takdir hakları vs. gibi detaylara girmeye bile gerek olmadan sırf bu ofsayt kararının saçmalığı bile koskoca maça en büyük lekeyi getirmiş tartışmaya açık hale sokmuştur. Yok VAR yok yabancı hakem yok şu veya bu, ne olursa olsun hiçbir çözüm bu ve bundan sonraki lekeleri temizlemeyecek.
Hakkaniyet ve adil yönetimler güçler dengesinden uzak olmadığı sürece takımların isimlerine ve konumlarına bakılmaksızın kararlar verilmedikçe bu lekeler hem TFF hem de MHK üzerinde olmaya devam edecek. Sahada oynanması gereken futbolun kapalı kapılar ardından oynanmaya devam etmesi, şehirlerin ve harcanan onca paranın değerlerinin heba olmasına sebep olmaya devam edecek. Oyunu kuralına göre oynamak gerekiyor. Çünkü Kayseri' de aleni olarak gördük ki bu kural bu ligde sahada değil, masada oynanıyor. Bu nedenle Konya’nın da sahada verdiği iyi ya da kötü emeğin masada heba edilmemesi için her alanda harekete geçmesi artık elzemdir.
Kalın sağlıcakla.
-
Henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.