Konya
°C
Yeni Meram
27.05.2024 16:56

Sıkıntılı sezon mutlu bitti!

Konyaspor, sıkıntılı ve çalkantılı geçen sezonu mutlu kapatmayı başardı. Uzun maraton boyunca iki kez genel kurula giden ve 3 kez teknik direktör değiştiren Anadolu Kartalı, 38 hafta süren ligi 41 puanla on altıncı sırada düşme hattının üstünde tamamladı

A+
A-
27.05.2024 16:56
27.05.2024 15:59
0
447
ABONE OL


TRENDYOL Süper Lig'de 2023-2024 sezonu pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. TÜMOSAN Konyaspor, sıkıntılı ve çalkantılı geçen sezonu mutlu kapatmayı başardı. Uzun maraton boyunca iki kez genel kurula giden, 3 kez teknik direktör değiştiren ve yaptığı transferlerde istediği verimi alamayarak düşmeme mücadelesi veren Anadolu Kartalı, sezonun son haftasında Galatasaray’a mağlup olsa da Ankaragücü’nün dramatik bir şekilde Trabzonspor’a yenilmesiyle ligde kalmayı başardı. Sezon boyunca istikrarsız görüntüsüyle yeşil-beyazlı taraftarları üzen Konyaspor, düşme hattının üstünde girdiği son haftada evinde oynadığı maçta Galatasaray karşısında deyim yerinde ise ecel terleri döktü.

EN az bir puan alarak rakiplerinin sonucuna bakmaksızın Galatasaray maçına çıkan Konyaspor, 90 dakika sonunda istediğini alamasa da Trabzon’dan gelen galibiyet haberiyle mucizevi bir şekilde ligde kalmayı başardı. Kendi göbek bağını kesemeyen Anadolu Kartalı, zor da olsa ligde kalmayı başarırken, sezon boyunca çok üzdüğü taraftarını da sevindirdi. Konyaspor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray ise şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılı takım 102 puanla ligde 24. kez mutlu sona ulaştı. Sahasında İstanbulspor'u 6-0 mağlup eden Fenerbahçe ise 99 puanla ligi ikinci sırada tamamladı.

SÜPER Lig'den düşen 4. ve son takım Ankaragücü oldu. İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Pendikspor'un ardından, deplasmanda Trabzonspor'a 4-2 mağlup olan Ankaragücü de ligden düştü. Son haftaya düşme hattında giren Hatayspor ise sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup ederek puanını 41'e yükseltti ve ligde kalmayı başardı. İstanbulspor 16, Pendikspor 37, Fatih Karagümrük ve Ankaragücü ise 40'ar puanla lige veda etti. Gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa'da ise 5 takım temsil edecek. Şampiyon Galatasaray ile ikinci Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi'ne elemelerden katılacak.

ÜÇÜNCÜ sırada ligi tamamlayan Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek. Ligi 4. sırada bitiren Başakşehir ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Süper Lig'de sezonu Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi gol kralı olarak tamamladı. Bu sezon 34 lig maçına çıkan Arjantinli futbolcu, 25 kez fileleri havalandırdı. Icardi, Galatasaray'daki ikinci sezonunda gol krallığına ulaştı. Icardi'yi Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli oyuncusu Edin Dzeko 21 gol, Sivasspor'un Arnavut forveti Rei Manaj da 18 golle takip etti. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.