Konya
°C
Yeni Meram

SIRA TÜRKİYE’DE

SIRA TÜRKİYE’DE- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
25.05.2023 01:46
24.05.2023 16:47
0
1652
ABONE OL

İnsanoğlu yaratıldıktan sonra hak ile batıl mücadelesi başlamıştır. Hakkı Hz. Allah’ın öğretileri, batılı ise şeytanın öğretileri temsil eder. Allah öğretilerini kullarına gönderdiği peygamberleri vasıtası ile iletir. Peygamberlerde bu öğretileri kullara tebliğ etmiştir. Kulların bu öğretilere uymaması içinde şeytan sürekli kulları yanıltmaya, etkilemeye çalışır. Şeytanın etkileyip yönlendirdiği tarihte ve dini öğretilerde ismi geçen devirlerinde peygamberleri çok uğraştıran kişiler vardır. Mesela Hz Adem’in karşısında baş şeytan İblis, Hz.İbrahim’in karşısında Nemrut, Hz Musa’nın karşısında Firavun, Hz. Muhammed’in karşısında Ebu Cehil gibi… Dünya’da inişli çıkışlı seyir izlese de 17. yy sonuna kadar dünyada hakim güç İslam’dı. 2. Viyana kuşatmasından sonra yapılan 1699 yılındaki Karlofça Anlaşması ile Batı’nın şiddetle temsil ettiği batılın hakimiyeti başlamıştır. Batı’lı Haçlıların 17 ve 18. YY’da karar verip birlikte hareket ederek Avrupa kıtasında bulunan Müslümanların soykırımı ve göç ettirilmesi sağlanmıştır. Sadece Arnavuluk’ta üç milyon, Bosna Hersek’te de iki milyon Müslüman kalmıştır. Diğer milyonlarca Müslüman Anadolu’ya göç etmiştir. Göç yollarında bir buçuk milyon Müslüman da hayatını kaybetmiştir. Avrupa’nın dışında Kafkaslar’dan da Müslüman göçü olmuştur. Bu göçte de çok sayıda Müslüman telef olmuştur.
1980’li yıllarda da Bulgaristanlı Türkler baskı ve zulüm sonucu Türkiye’ye göç etmek zorunda kalmıştır. 1991 yılında ABD’nin kurduğu koalisyonlarla gelip Irak’ı işgal etmesi ile Iraklı çok sayıda Müslüman başka ülkelere göç etmiş, öldürülmüştür. Irak fiilen üçe bölünmüştür. Yine ABD Afganistan’ı işgal ederek 20 yılda milyonlarca Müslüman’ı katletmiştir. Arap baharı denen olaylarda Libya, Suriye fiilen parçalanmıştır. Bu ülke halklarının yardımına Türkiye koşmasaydı bunlar hukuken de bölüneceklerdi. Saydığımız devletlerin coğrafyalarından Müslümanları göç ettirmek, sürmek istiyorlar. Adım adım bu gayeye ulaşmak için planlarını uyguluyorlar. Başka Müslüman coğrafyalardan sürülen Müslümanlar Türkiye’ye geliyorlar. Sırf Suriye’den dört milyon mülteci geldi. Bizleri de bu topraklardan sürmek soykırım yapmak istiyorlar. Bunun için yüzlerce yıllık planları var. Bu toprakları Müslümansızlaştırmak istiyorlar. Hele hele Sünni Müslüman hiç istemiyorlar. Bunun içinde önce bir iç savaş çıkaracaklar. Türk, Kürt, Alevi,Sünni deyip hassasiyetlerimizi kaşıyıp bir iç savaş çıkaracaklar. Böylesi bir iç savaşta Batı’lı emperyaller kurtarıcı rolü ile taraf olacaklar. Önce Sünni Türkleri sonra da Sünni Kürtleri bu topraklardan sürecekler. Diğer coğrafyalardan da önce Sünnileri yok ettiler. Belki en sonunda sıra Şii-Alevi Müslümanlara gelecek onları da sürecekler. Belki diyorum çünkü Batı’lılar Şii İslam’dan, Vahhabi İslam’dan korkmuyorlar. Ting tang kuruluşlarından çıkan raporlarda bu gerçek var. Bu gayelerine ulaşmak için plan üstüne plan çaba üstüne çaba harcıyorlar.
En son girişimleri de 15 Temmuz FETÖ kalkışması idi. Darbe ile dışarıdan müdahale ile gayelerine ulaşamayınca seçim onunla da olmazsa iç savaşı denemek istiyorlar. Batı kaynaklı çıkan haritalarda Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’nun bir kısmı İsrail’e, Doğu Anadolu Ermenistan’a, Batı bölgelerimizde Yunanistan’a veriliyor. Son hazırlanan planda da Kürt kılığına girmiş Ermeniler kullanılıyor. Peki biz Müslümanlar ne yapacağız? Farklılıklarımız zenginlimiz diyerek İslam kardeşliği çerçevesinde oyunlara gelmeyecek, tuzaklara kanmayacağız. Türk, Kürt, Sünni, Alevi hepimiz din kardeşiyiz. Bu ülkenin her metrekaresi hepimizindir. UNUTMAYALIM DÜŞMANDAN DOST OLMAZ.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.