Konya
°C
Yeni Meram

TESADÜF MÜ SANDIN?

TESADÜF MÜ SANDIN?- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.12.2021 19:15
22.12.2021 19:25
0
1716
ABONE OL

Konyaspor Hatayspor'u deplasmanda 3-1 yenerek çok önemli bir galibiyete daha imza attı.
2 kırmızı kartın çıktığı karşılaşmada 3 puanı 3 güzel golle alan Konyaspor, bu sonuçla ligdeki yerinin de asla tesadüf olmadığını bir kez daha ilan ediyordu.
Zorlu mücadelede öyle kilit isimler vardı ki maça adeta damga vurdular.
Bunlar da Ahmet Çalık, Serdar Gürler, M'Poku ve Michalak idi.
Konyaspor henüz 3. dakikada, nedense bir türlü sevemediğim savunmadan oyuna başlama isteğiyle, olmadık bir hata sonucu mağlup duruma düştü. Ahmet Çalık, kalecisine vermek istediği topa o kadar yavaş dokundu ki adeta rakibine asist yaptı.
Bu büyük hata ile bocalamaya başlayan Konyaspor'da ayakta kalan tek isim Serdar Gürler oldu.
Olağanüstü oyunu ile rakiplerini ekarte eden, çok iştahlı ve güzel oynayan Serdar Gürler, asisti ile maçta beraberliği getiren isim oluyordu. M'Poku'ya verdiği olağanüstü pas bu oyuncunun da sert ve harika şutuyla maç berabere geldi.
Serdar güzel oyunuyla Hatay'ın sağ kanadını adeta tek başına çökertirken, sarkmaya çalıştığı anda aldığı faulle rakibini 10 kişi bıraktıran akıl dolu oyunuyla da ön plana çıktı.
İlk yarının son anlarında müthiş oyununu golle de süsleyecekti Serdar ama çektiği muhteşem şut üst direkten sahaya geri dönüyordu talihsiz şekilde. Bu pozisyonda Cikalleshi'nin ağır kalması, direkten dönen o topun heba olmasına yol açtı.
Doğrusu bu pozisyonu da izleyince, Serdar'ın müthiş iştahına rağmen arkadaşlarının yeterince ayak uyduramaması dikkat çekiyor ve bize de şu soruyu da sorduruyordu belki de:
Cikalleshi mi Ahmet Hassan mı?
Cekici mi Rahmanovic mi?
Biz bu soruyu zihnimizde dile getirirken ilk yarı 1-1 sona erdi.
10 kişi kalan rakibi karşısında özellikle ikinci yarının ilk dakikalarında baskısını artıran bir Konyaspor olsa da, rakip ceza sahasında pozisyonlar da bulunmasına rağmen bitirici ayaklar ortada yoktu.
54'te bir kez daha sahneye çıkan isim vardı, o da "Ben varım, ben buradayım" diyen M'Poku..
Skubic'in uzun taç atışını bu kez Cikalleshi aşırttı M'Poku sert vurdu takımını deplasmanda 2-1 öne geçirdi.
Bu gol geçen hafta Antalya'ya atılan golün de adeta kopyası oldu, çalışılmış üzerine kafa yorulmuş emeklerin de meyvesiydi.
67'de Serdar, sakatlığı sonrası çıkmak zorunda kalırken anlayamadığımız bir şekilde M'Poku da kenara alındı Michalak ve Soner oyuna dahil oldu. Bu değişiklik anında çıkan tartışma Serdar için pahalıya mal oldu, gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü, hiç gerek yoktu..!
Bytyqi'yi kenara alıp Ahmet Hassan'ı sahaya süren Teknik Direktör İlhan Palut, oyunu tamamen rakip sahaya yıkmayı planlarken 81'de Ahmet Çalık gördüğü kırmızı kart ile beklenmedik bir durum ortaya çıkarıyordu.
Rahmanovic, yerini Adil Demirbağ'a bıraktı bu kırmızı sonrası ve son dakikalar adeta nefeslerin tutulmasına neden oldu.
10 kişi kalan her iki takımdan ev sahibi Hatayspor, beraberlik golü için baskısını artırdı...
5 dakika uzatma verilen maçta Michalak, 90+1'de kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin üstüne nişanlayarak golü kaçırıyordu.
90+2'de ise aynı Michalak yine çok iyi sarktı, bu kez asist yapmayı tercih etti. Ahmet Hassan da güzel golü ile skoru Konyaspor lehine 3-1'e getirdi.
Son anları müthiş bir mücadeleye sahne olan maçta Konyaspor, deplasmanda 3 puanı 3 güzel golle alarak yerinin tesadüf olmadığını bir kez daha dosta düşmana ilan ediyordu...
Tebrikler Anadolu Kartalı'na...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.