Konya
°C
Yeni Meram

TÜRKİYE KAZANDI KARDEŞİM…

TÜRKİYE KAZANDI KARDEŞİM…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.05.2023 01:28
28.05.2023 22:35
0
2379
ABONE OL

Bu nasıl bir coşku, bu nasıl bir mutluluk, bu nasıl bir sevgi, bu nasıl bir gurur ve daha neler neler...
Bu zaferi anlatmaya kelimeler yetmez, bu kazanmayı ifade etmeye sözler az kalır. İnanın şu satırları yazarken Nalçacı’nın coşkusundan kendimi alamadım. Trafik, insan yoğunluğu, meşaleler, bayraklar, kornalar, havai fişekler ve ön önemlisi 7’sinden 70’ine Konya yaşıyor bu coşkuyu…
Bir yandan caddelerde diğer yandan Kılıçarslan Meydanı tarihi bir gün yaşıyor. Trafikte ilerleyemeyen vatandaşlar akın akın Kılıçarslan Meydanı'na gidiyor.
Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde yaşanan bu mutluluğu şehrimizde yaşıyor olmak kazanılan zaferin sadece bir seçim zaferi olmadığını da gösteriyor.
ADAM KAZANDI, TÜRKİYE KAZANDI kardeşim.
Dahası Millet CUMHUR’unu seçti hem de net bir sonuçla seçti.
Başka bir deyişle ve net ifadeyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri ile birlikte 17. zaferine ulaşmış oldu.
Zorlu ve stresli bir süreç yaşandı, dezenformasyonlar, hakaretler hatta aşağılamalar yaşandı, boynu bükük insanlara olmadık laflar söylendi, yapılan yardımlar başlara kakıldı ancak millet tüm bunların cevabını dün sandıkta verdi.
Millet izledi, dinledi, okudu ve her şeyin farkında olduğunu sandıkta gösterdi.
Soğan patates siyaseti yapanların karşısında İHA, SİHA, Kızılelma, TOGG ve daha neler neler yapanları satmadı. Medyalarında Türkiye’ye parmak gösterenlerin parmağını kırdı, ders vermek isteyenlere en güzel dersi verdi. Teröre ve hainliğe asla müsaade edilmeyeceğini ve mücadelenin sürdürüleceğini göstermiş oldu.
Yaşanan deprem ve sonrasındaki gelişmeleri göz ardı etmedi. Yiğidin hakkını vermiş oldu.
Bu seçimin o kadar çok hikayesi o kadar çok kritiği var ki onların satır satır yazılmasının günü bugün değil.
Bugün sadece kazananın Türkiye olmasıdır.
Türkiye’nin ilerleyişini, yükselişini, bağımsızlığını, birçok ülkenin hamisi olmasını istemeyen küresel güçlere, yerli yabancı hainlere verilen en güzel cevap, atılan okkalı tokattır.
Bu tokat aynı zamanda Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç sesidir. Dolayısıyla bugün artık Türkiye Yüzyılı resmen başlamış oldu.
Bundan sonra artık görev daha büyük daha önemli ve mücadele daha güçlü sürdürülecek.
Elbette bu seçimin verdiği çok önemli mesajlar da mevcut, oy oranlarından katılım rakamlarına, illerdeki dağılımdan seçmen tercihlerinin ne söylediğine kadar, ki bunları da en ince detaylarına kadar masaya yatırmak gerekiyor. Çünkü önümüzde ciddi bir yerel seç maratonu olacak. Bu seçimin sonucu yerel seçimlere de yansıyacaktır.
Bu nedenle de bu seçimden alınacak mesajların doğru okunması gerekiyor.
Ama dediğim gibi tüm bu detaylar ileriki günlerde değerlendirilecek ancak Cumhurbaşkanının ilk açıklamasında vurguladığı, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. Demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. İradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kadınlarımızı tebrik ediyorum. Gençlerimizi tebrik ediyorum. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Ben bir şey daha söylemiştim; biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek. Öyleyse, bugün kazanan sadece Türkiye'dir" ifadesi o söylenen kutuplaştırma söylemlerine de verilen en güzel cevap oldu.
Ben sandıktan çıkan bu kutlu kararın başta ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyor, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum.
Kalın sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.