Konya
°C
Yeni Meram

YARININ SAHİBİ ALLAH

YARININ SAHİBİ ALLAH- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.01.2023 01:25
01.01.2023 14:34
0
2240
ABONE OL

Acısıyla tatlısıyla neşesiyle hüznüyle bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla adım attık. 2021 yılını uğurlayıp 2022' ye adım attığımız günlerde dilek, temenni ve dualar hep mutluluk, sağlık, huzur ve birliktelik üzerine olmuştu ancak yıl içinde yaşadığımız birbirinden zorlu günler de oldu, birbirinden mutlu günler de...
2023 yılı için de dualarımız, temenni ve dileklerimiz yine aynı; sağlık, huzur, mutluluk ve hayırlı bir yıl olması. Bakalım bu yıl Allah bizlere nasıl bir yıl yaşatacak? Kim, nasıl bir imtihandan geçecek? Ve geçen yıla aramızda olup bu yıl kimler aramızdan ayrılacak? Bunların hepsini şüphesiz Allah bilir ancak bizler de bu bilinçle yaptığımız işlerden tutun da çevremizdeki değerlilerimize daha çok sahip çıkalım.
Evet 2022’de gerek kişisel, gerek yerel ve gerekse ulusal olarak birçok olay yaşadık, bunları almanak tarzında tek tek yazmak istemiyorum ancak yılın son günlerini ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşımızı mutlu eden harika EYT gelişmesi ile tamamlamış olduk.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklama ile 2 milyon 250 bin insanın nezdinden büyük bir kesme muhteşem bir hediye vermiş oldu. Bunun öncesinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın yaptığı açıklama da Çaycuma-1 sondaj sahasındaki 58 milyar metreküplük yeni keşifle birlikte Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi 710 milyar metreküpe ulaşması oldu. Keşfedilen gazın uluslararası piyasadaki karşılığı ise 1 trilyon dolar olarak ifade edildi. 2022’nin son günleri bu müjdeli haberlerle geçti.
Artık önümüzde 2023 var ve bu yılın ilk iş gününü bugün yaşıyoruz. Bu yıl geçen yıla oranla çok daha hareketli geçecek. Şüphesiz bu yılın en önemli konusu seçim olacak.
Ülkemizi hem ekonomik hem sosyal olarak ciddi derecede etkileyecek seçim sonuçları bu yıla damgasını vuracak. 2023’ün ekonomik verileri üzerine şimdiden birçok öngörü ve istatistikler havada uçuşurken ülkemizin istikrarı ve büyümesi için yapılan çalışmaların karşılık bulması büyük bir kesimin ortak paydası olarak görülüyor.
Şimdiden yarın ve yarınlar için yapılan değerlendirmeler pek bir anlam taşımıyor olsa da “Yarının sahibinin Allah” olduğu unutulmamalıdır.
Ülke olarak elde ettiğimiz ulusal gelişimi iç piyasadaki kısır çekişmelere kurban etmeden daha ilerilere taşımak hepimizin en asli görevidir. Bu anlamda siyasi çekişmeler uğruna yapılan ve atılan önemli adımların çakıl taşlarıyla engellenmesi durumunda, kaybedecek olan ülkemiz olacaktır.
Özellikle son günlerde şahit olduğum EYT mutluluğu olayına dahi laf söyleyenleri görmek bu ülkenin içinde bu tip zihniyetlerin hala nasıl barınabildiği sorunu getiriyor aklıma. Laf gelince mangalda vatandaşlar için kül bırakmayanların vatandaşların menfaati doğrultusunda yıllardır süregelen ve kangren olmuş bir konunun çözümünü dahi hazmedememeleri iğrençliklerini aşikar etmeye yetiyor gerçekten.
Ve bu tip zihniyetlerin yarın bir gün ülke yönetimine talip olması ise en büyük gaflet ve bu cennet vatana yapılacak en büyük kötülük olacaktır.
Ben siyasetten anlamam, öyle siyasi manevralarla da işim hiç olmaz. 6’lı 7’li Masa'nın adaysızlığı, anlaşmazlığı veya gitti gidiyorları da beni hiç ilgilendirmiyor. Sonuçta karar bu milletindir. Her ne kadar öfkesi, siniri veya kararsızlığı olmuş olsa da sandık başına gittiğinde mührü basacağı yeri iyi analiz eder, yarınını düşünerek basar. O nedenle kimin ne yaptığını çok iyi takip eden milletiz. Bununla alakalı geçmişte çok örnekler görebiliriz. Çünkü artık kısır çekişmelere, kavgalara, tartışmalara ayıracak vakit yok. Seçim önemli ama geçim daha önemli bir yer ediyor hayatımızda, bu nedenle yarın ne olur ne olmaz, Allah izin verirse yaşayıp göreceğiz. Dedim ya, yarının sahibi Allah ve bize yaşatacakları hayırlı bereketli yarınlar olsun inşallah.
Bu dua ve duyguyla tüm okurlarımızın 2023 yılının hayırlı bereketli ve sağlıklı olmasını diliyor, yarınlarımızın geçmişte yaşadıklarımızdan daha hayırlı olmasını diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.