Konya
°C
Yeni Meram

ADAYLAR ŞEKİLLENİYOR

ADAYLAR ŞEKİLLENİYOR- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.01.2024 00:03
07.01.2024 13:52
0
2165
ABONE OL

2024 yılının başlamasıyla birlikte siyasetteki devinim kendini daha bir hissettirmeye başladı. 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimde son dönemece girildi. Partilerin belki de şimdiye kadar yaptıkları sadece ısınma turlarından ibaretti. Bir tarafta genel seçimden sonra yerel seçime de birlikte girme kararı alan Cumhur İttifakı, diğer tarafta ise dağılmış bir Millet İttifakı ve seçime kendi logo ve adayları ile girecek olan partiler.
Diğer siyasi partilerin seçim politikaları aşağı yukarı belli ancak sürekli olarak isim değiştiren ve galiba son ismi DEM Partisi'nin ne yapacağı şu anda belli değil. Bir taraftan zaman zaman bütün şehirlerde kendi adaylarını çıkaracaklarını söylemelerine rağmen diğer taraftan da kazanamayacaklarını bildikleri büyükşehirlerde destekleyecekleri belli olan siyasi parti ile pazarlık halindeler. CHP siyasi tavrını bir türlü belli edemiyor. DEM oylarını kotarmak adına toplumun tepkisini çekiyor. Bir bakıyorsunuz belediyelerdeki kayyumları gönderiyor bir bakıyorsunuz yurt dışına asker gönderme teskerelerine olumsuz oy kullanıyor ya da DEM saflarında yer alıyor. Diğer taraftan da canımız, ciğerimiz, sevgililerimiz 12 adet memleket evladı ŞEHİDİMİZ yatıyor. İsa'ya da Musa'ya da yaranmak mümkün değil. Safınızı belli edeceksiniz.
Aday belirleme zor iş. Herkesin gönlünce olmak, istediklerini onun istediği şekilde karşılamak hakikaten zor. Partilerin işi bu dönemde hem zor hem de yorucu. Kaldı ki aday adayları penceresinden bakarsak en birikimli, karizmatik, bu işe uygun, halkın sevdiği saydığı aday bizzat kendileri. Bu şekilde olan aday adaylarından kendi siyasi partilerinin elinde onlarcası var. Temayüller, anketler, telefon anketleri, sivil toplum önderlerinin fikirleri, mülakatlar, teşkilat görüşleri daha onlarca kriter uygulayarak en doğru aday belirlenecek. Belirlenen adaya göre en doğru seçim diğer seçilemeyen adaylara göre de “hata” yapılmış olacak.
Görünüyor ki son dönemece gelmiş vaziyetteyiz. CHP'de dahi Genel Başkan ile destekçisi İBB Başkanı arasında aday krizleri yaşanabiliyorsa, diğerlerini siz düşünün. Söylenti doğruysa Sayın Genel Başkan, Sayın İmamoğlu ile telefon görüşmesini kapatarak sonlandırmış. Hep söyleriz ya, CHP'nin işi zor. Erimekte olan İYİ Parti yok. 38 adet saygıdeğer milletvekilinin cömertçe dağıtıldığı DEVA, Gelecek, Demokrat, Saadet yok. El altından destek veren DEM Parti, el üstü politikasına geçmiş durumda. Her şey açık, ayan beyan olacak diyor. DEM ile protokol yaptınız, bazı vereceklerinizi, bırakın halkı kendi örgütünüze nasıl anlatacaksınız?
Dedik ya, aday olmak zor, belirlemek ondan da zor. CHP hala kalesi konumundaki İzmir'de adayını belli edebildi mi? Mevcut belediye başkanı, yüzü gülen ve sevecen bir insan. Niçin tekrar aday gösterilmeyecek, bilen var mı? Yoksa genel başkanlık yarışında Sayın Kılıçdaroğlu'nun safında yer aldığı için diyet mi ödetiliyor?
Gelelim AK Parti ve MHP ittifakına. Türkiye genelinde hangi şehirlerde, hangi aday desteklenecek belli mi? Belli. İllerde ise ilçelerde hangi partinin adayı desteklenecek belli mi, belli. Konya örneğine dönersek, Ereğli, Çumra, Akören, Doğanhisar, Halkapınar ve Emirgazi'de MHP'nin adayları, AK Parti tarafından da desteklenecek.
Cumhur İttifakı'nda tek bilinmezlik var. Genel seçimde Yeniden Refah Partisi, Sayın Erdoğan'ı desteklemişti. Ancak yerel seçimde halen YRP ile bir anlaşma en azından şu ana kadar belli değil. YRP doğru yolda, doğruların yanında.
Zira aynı zihniyete sahip olan Saadet'in çöküşü, hızlı bir şekilde devam ederken Yeniden Refah, alternatif olmaya başladı. Umarız anlaşma sağlanır ve aklıselim galip gelir. Olmazsa da iki taraf da, milletimiz de kaybeder.
Büyükler en iyisini bilir. Bu 2024 seçimleri 2028 genel seçimlerinin ateşlenecek fitilidir. Kalkınma yerelden başlar. Yerel, tabiri caizse “halk”tır.
AK Parti adaylarını açıklamaya başladı. Hayırlı olsun. 15 Ocak'ta da kalan adayları açıklayacak. Gururlandığımız şu. Biraz milliyetçilik yaparsak, ülkenin en büyük şehri İstanbul'da iki Konyalı adayın ismi geçiyor. Sayın Kurum ve Sayın Yerlikaya.
Bunlardan Sayın Kurum'un İBB adayı olması gurur verici. Sayın Kurum'un Konya'ya ve Türkiye'ye bakan olarak hizmetlerini iyi biliriz.
Başarılar diliyoruz.
Hayırlı olsun.
Saygılar efendim.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.