Konya
°C
Yeni Meram

AK PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

AK PARTİ'DE KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.10.2024 00:04
17.10.2024 09:11
2
1455
ABONE OL

Kamuoyunun da takip ettiği gibi son yapılan MYK ve MKYK toplantılarında kongre sürecinin başlatılması kararı alınmıştı. Bu bağlamda sırasıyla beldeler, ilçeler, iller ve büyükşehirlerde kongre süreçleri devam edecek. Muhtemelen de nisan 2025'te Ankara'da büyük kongre yapılacak. Önceki haftalarda teşkilatlar bazında delege seçimleri yapıldı, delegeler belirlendi.
Konya'mız büyükşehir statüsünde yer aldığı için beldemiz yok. Bütün ilçelerimiz merkeze bağlı. Hatta İl Genel Meclisimiz de yok zira bu görevi Büyükşehir Belediyesi Meclisimiz ziyadesiyle yapıyor. Bu insanlar Konya'da il genel meclisi varken yapılanı da Büyükşehir uhdesine geçtikten sonra yapılanı da bilir. Eski kanun ve yönetmeliklere bağlı kalsaydık belde ve bazı köyler bugün hala kanalizasyonsuzdu.
Büyükşehir statüsü ile hizmet merkezden taşraya tabiri caizse aktı. Bütün ilçelere kanalizasyon arıtma sistemi. Şehir şebeke suyunun kalitesindeki suyun taşraya da ulaştırılması. İmar ve ıslah çalışmaları. Bilen biliyor KOSKİ kaç aydır problemli bir bölgede, Akşehir'de çalışıyor. Su ve doğal gaz şebekeleri ve diğer yatırımlar. Su işi eskiden olduğu gibi Akşehir Belediyesi uhdesinde kalmış olsaydı bu yatırımlar ya yapılamazdı ya da çok beklerdi.
Bu yasanın bir iyi tarafı da toplu ulaşım. Allah var, Büyükşehir Belediyemiz yasanın uygulandığı ilk andan itibaren tüm ilçelere toplu ulaşım ağını götürdü. Köy ve mahalle konakları, KOMEK kurs binaları, taşraya yapılan ve yapılmakta olan asfalt yollar, satıh kaplamalar, daha nice hizmetler. Kimse inkar etmemeli ve etmiyor da, kantarın topuzu biraz taşraya doğru ağdı. Mantalite şuydu sanırım. “Merkezde ne varsa, taşrada da olacak.”
AK Parti Konya İl Başkanı Sayın Hasan Angı, 15 Ekim Salı günü bir toplantı düzenledi. Tabii ki bilgilendirme toplantısı. Startı daha önce verilen kongre süreci Konya'da da bu cumartesi günü başlıyor. Tabii ki önceleri ilçe kongreleri yapılacak. Bu meyanda cumartesi günü Güneysınır ve Akören ilçelerinde süreç başlayacak.
Kendileri basın toplantısında vurgulamadı ancak anladığımız kadarıyla genel merkez ve il teşkilatının kararıyla yöneticilerin devamını uygun gördükleri 15 ilçenin kongreleri uygun zamanlarda yapılacak. Önceki süreçte aflarını isteyen, teşekkürlerini sunan bazı ilçe başkanlarının da isteği doğrultusunda değişiklik yapılacak ilçelerde de muhtemelen kongre süreci 1 Aralık'ta başlayacak.
Görevine devam edecek olan ilçe teşkilatlarındaki kongrelerde önceden yaşandığı gibi tek liste ile seçime girilir.
Affını isteyen ilçelerle alakalı da teşkilat mensuplarının çalışmaları malumdur. Bir taraftan ilçenin akil adamlarıyla görüşmeler diğer taraftan ihtiyaç duyulması halinde telefon anketleri ve bilmediğimiz siyasi teknikler çerçevesinde aday ya da adaylar tercihi olabilir. Oralardaki seçim daha bir dinamik ve heyecanlı olur kanaatindeyiz.
Genel merkez diğer taraftan da toplumun her kesiminden insanı da Ankara'da dinliyor. Beklentileri ve eleştirileri özelikle alıyor. Parti bünyesinde eskiden görev almış insanları davet ederek “Biz nerede hata yaptık?” ın cevabını almaya çalışıyorlar.
Toplumun beklentisi ve Sayın Genel Başkan'ın ifadesi ile mental yorgunluğu had safhada olan, heyecanını yitirme noktasına gelmiş değerli teşkilat mensuplarının dinlendirilmesi veya farklı görevlere verilmesi yönünde. Hatta son düzlükten bahsedenler dahi var.
Bazı konularda da temayüllere dikkat etmekte fayda var. Şayet genel merkez tarafından görevden affınız istenmiş ise buna rağmen “Aman temayülde benim ismimi yazın.” demenin ne manası var ki? AK Parti'deki mevki ve makamlar liyakatli insanların kaldırabileceği donanım, diksiyon, birikim, özveri, fedakarlık ve bütün iyi hasletleri içinde barındıranlarla doldurulabilir.
Bir arkadaşımız Sayın İl Başkanı Angı'ya görevle ilgili bir soru sordu. Düşünceniz nedir diye. Hangi soruyu, kime soruyorsunuz? Yılların verdiği deneyimle “Siyasette görev istenmez, verilir. Görevden kaçmayız, bayrak devretmemiz gerekiyorsa da gereğini yaparız.” siyasi olgunluğu ile fevkalade bir cevap verdi.
Hep aynı dua ve niyazda bulunmadık mı? Bütün siyasi partiler, devlet kadroları ve diğer özel birimler için diyoruz ki
“Cenab-ı Hak bize hayırlı idareciler versin.”
Bir de Hadis-i Şerif mi? Buyurun!
“Nasılsanız, öyle idare olunursunuz.”
Saygılar efendim.

HABER YORUMLARI
  1. Isa Köprülü
    2024-10-17 10:28:50
    Sayın bakanım tesbitlerinize aynen katiliyorum görev verilir istenmez bu bir bayrak yarisıdir rabbim hayirlara vesile kılsın inşallah
  2. İbrahim Aksoy
    2024-10-17 13:00:07
    Faydalı insanlar bir takım asılsız karalamalarla kenara itilirse, İşe yaramaz, faydasız kimseler de öne sürülürse bu işler nasıl düzelir?