Konya
°C
Yeni Meram

CANINIZ SAĞ OLSUN

CANINIZ SAĞ OLSUN- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.07.2024 00:14
07.07.2024 15:11
1
2485
ABONE OL

Siyaset, ülkelerin ve toplumların tüm alanlarına girmiş vaziyette. Bütün gayri ahlaki yaptırımlar ve yapılanlar karşısında toplum susuyor. Dünyanın en ücra köşelerinde Gazze,'de, Çin'de, Myanmar'da, Ukrayna'da ve diğer mazlum coğrafyalarda bebeler can veriyor. Eza, cefa ve işkenceler almış başını giderken bu işin müsebbibi pişkin pişkin kendi haklılığını ispat etmeye çalışıyor ve ediyor da. Niçin dersek, medya ellerinde ve istedikleri gibi yönlendiriyorlar.
Son olarak siyasetin belki de son limanı olabilecek bir alana girdiğini gördük. Spor. Nasıl olur, olmamalı diyelim biz. Aynı güruh bir taraftan olanca haksızlığı icra ederken diğer taraftan da “fair play” adı altında ödüller veriyor. Kural koyucular kendileri oldukları için ağa babalarının istedikleri doğrultuda kuralları istedikleri enlem ve boylama çekiyorlar. Örneklendirmek istersek, Avrupa'da birçok spor organizasyonu yapılıyor meşhur UEFA tarafından. Yok efendim Şampiyonlar Ligi, Kupa Galipleri ve diğer adlar altında. Adı üzerinde Avrupa yazılıyor. Biz Türkiye olarak hem Avrupa'da hem Asya'da toprağı olan bir ülkeyiz.
Anladık da, bu Avrupa futbol organizasyonunda İsrail'in işi ne? Madem Asya kıtası da alınıyor Ürdün, Lübnan, Suriye, Irak ve Suudi Arabistan takımlarını da al. Hayır efendim, onlara talimat gelmedi. Utanmasalar gündem getirmek ve legalleştirmek adına Suriye ve Kuzey Irak'ta emek verdikleri oluşumunun futbol takımlarını alırlar. Hiç yadırgamayalım belki de inceden inceye çalışıyorlardır.
Şu kirli Siyonist emellilerinize hizmet eden siyaseti sporun bari üzerinden çekin ne olur. İnandırıcı olamıyorsunuz.
Son bir spor organizasyonunu birlikte yaşadık. Avrupa futbol şampiyonasını. Bildiğimiz gibi Türkiye çeyrek finale çıktı. Üstelik ölüm grubu dedikleri gruptan lider olarak çıkan Avusturya'yı eleyerek. Onların gözü ile bakarsak Türkiye gibi üçüncü dünya ülkesinin takımının ne işi vardı bu şampiyonada?
Şer güçler anında faaliyete geçti. Nereden, ne şekilde bunların tekerine taş koyarız? İlk etapta ölüm grubunu öldüren Avusturya'yı evine gönderen milli takımımıza iki gol birden kazandıran Merih Demiral'ın işini bitirmek. Neymiş efendim, bozkurt işareti yapmış. Komik mazeretleri o kadar anlamsız ki. Adam Türk olduğunu vurguluyor ve hakkıdır. O zaman senin Hristiyan futbolcuların sahaya girerken, çıkarken, sevinirken istavroz çıkarmıyor mu? Resmen dini spora alet ediyor. Bu işlemi yapanlara ver iki maç ceza. Hem de en önemli maçta. Önünü kes, moralini boz.
Böyle bir en hafif söylemi ile aymazlığı Alman spor lobisi ve UEFA ortaklaşa gerçekleştirmişlerdir. Almanya'da gerçekleştirilen şampiyonada seyirci ve etkinlik olarak Türkiye en ön plandadır. En fazla seyirci Türkiye milli takımında görülmüştür.
Yapılan bozkurt hareketine dönelim. Araştırmalara göre “Türk” kelimesi zaten “çöl kurdu” manasındadır. Yani bozkurttur. Milli futbolcumuz, ırkçılık yapmadan istismar etmeden iki elin on parmağı ile bozkurt işaretini yapmıştır, kendi benliğini ortaya koymuştur. Ya rakip takımın yedek kulübesindeki oyunculara eliyle bilmem neresini gösteren sözüm ona uygar ve kültürlü İngiliz futbolcuya ne demeli? Bu ahlaksız futbolcuya ne gibi bir cezayı uygun görmüştür bizim Alman lobisi güdümlü UEFA'mız? Onların dokunulmazlığı var.
Aslında problem nedir biliyor musunuz? Türkiye'nin kabuğunu kırması, haddi aşması. Eskiden İngiltere'den 8 gol yiyen bir Türkiye olsa problem yok. Elini değil ayağını göster. İstersen İngiliz futbolcunun gösterdiğini göster. Bizi savunmada, sporda, üretimde, idarede ve dünya siyaset ortamında görmek istemiyorlar. Güya Almanlar bizim uzun yıllardır müttefikimiz. Almanlara da acımamak mümkün değil. Alman ülkesinde şu anda Yahudi ve misyonerlik aleyhine konuşamazsınız, hapis cezası vardır.
Hitler Almanya'sından sonra öyle yasalar koymuşlar ki bir düzenli orduları dahi yoktur. Birilerinin oyuncağı konumundalar. Diğer müttefikimiz ise bizim altımızı oyan PYD, PKK oluşumuna yardakçılık yapmaktadır. Eskiler derlerdi ... dan dost, ayı derisinden post olmaz diye.
Eskilerin de bilmediği bir şey yokmuş canım. Tecrübe ne de olsa.
Ey gücü elinde tuttuğunu sanan ve adaletsiz bütün kararlarda imzası olan odaklar spordan bari elinizi ayağınızı çekin.
Unutmayın, namlunun önüne geçen bir gün arkasına da geçer.
Sonra kaçacak delik ararsınız.
Milli Takımımızı tebrik ediyorum. Tekdir ediyorum. Sizler gönüllerin şampiyonu oldunuz.

HABER YORUMLARI
  1. FEHMİ CEYLAN
    2024-07-08 08:31:25
    Selamün aleyküm başkanım Avrupa her zaman elinde HAÇ ile duruyor.Dediginiz gibi ezilirsek dalga geçerler, eze sek kapı dışarı ederler. Ancak keşke Hollanda maçına hiç çıkmasa idik.dunyanin spor ve siyaseti TÜRKİYE'.yi konuşurdu. Reisi oraya teşvik edenler hata ettiler.