Konya
°C
Yeni Meram

Gözlüklerinizi çıkarın öyle bakın, halkın gerçekleri bambaşka Gözlüklerinizi çıkarın öyle bakın, halkın gerçekleri bambaşka

Gözlüklerinizi çıkarın öyle bakın, halkın gerçekleri bambaşka- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
29.06.2024 00:08
28.06.2024 13:10
0
1846
ABONE OL

Pazar gününden bu yana halkın bambaşka bir gündemi var. Binlerce kişi mide bulantısı, ishal, kusma ve halsizlik şikayetleri ile hastaneye akın etti. Yoğunluğu Seydişehir devlet Hastanesi kaldıramayınca yakın hastanelerden yardım istendi. Nöbetçi eczaneye ilave eczaneler devreye sokuldu, hatta gönüllü eczaneler sabahlara kadar açık kaldı, çalıştı. Hastalığa yakalanan vatandaşlarla ve hizmet veren eczacılarla görüştüm. Her iki kesiminde içinde bulunduğu zorluğu anlatmanın imkanı yok.

Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyor, büyük fedakârlık içinde çalışan tüm sağlık çalışanlarına ve eczacıları da teşekkür ediyorum. İşin hasta ve tedavi yönü bu şekilde. Ancak olayın bir başka boyutu daha var. Acı ama gerçek, binlerce hasta inim inim inlerken, doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları, eczacılar uyku dahi uyumadan hizmet vermeye çalışırken, bir kesim de siyasi rant peşinde. Yok efendim KOSKİ Büyükşehir’e bağlıymış, yok efendim Belediye ne yapıyormuş falan filan.

Allah aşkına “GÖZLÜKLERİNİZİ ÇIKARIN ÖYLE BAKIN, HALKIN GERÇEKLERİ BAMBAŞKA.” Bana bu ifadeleri kullandırdınız ya, helal olsun. Kişi ismi ve parti yazmıyorum, efendiler, binlerce insan yataklara düşmüş, hali perişan, küçük çocukların gözlerinden yaşlar akıyor. Hepinize birden sesleniyorum, o küçük gözlerden akan iki damla yaşın vebalini veremezsiniz. Bu ne ya, yok o parti suçlu yok bu parti, neyin kafasını yaşıyorsunuz., Elbette böyle bir senaryoyu yaşamak istemezdik, ama olan oldu, testi kırıldıktan sonra tokat atmanın ne faydası var. Ben demiştim, uyarmıştım vesaire haydi geçin bunları. Bende dedim, evet Seydişehir’in su sorunu var. Bu sorun çözülmeli. Hatta Başkan Tutal’a hem yüz yüze hem de yazılarımda üzerine basa basa hatırlattım.

Başkan, “Seydişehir’ in su sorunu ancak Bostandere suyu ile çözülür, siz de Bostanderelisiniz, halkınızı ikna edebilirsiniz, bakın yarın birileri çıkar bu suyu elinizden alır, sesinizi bile çıkartamazsınız diye” defalarca söyledim yazdım. Şimdi, ben söylemiştim, yazmıştım demenin bir anlamı var mı? Bunların hepsi geçmişte kaldı. Önümüze bakıp sorunları çözmeye odaklanmalıyız. Evet, Seydişehir’in su sorunu var ve bu sorun çözülmeli. Efendiler bırakın siyasi rant peşinde koşmayı, şu enkazı bir kaldırın. Lütfen, rica ediyorum, bir kez daha uyarıyorum,

“GÖZLÜKLERİNİZİ ÇIKARIN ÖYLE BAKIN, HALKIN GERÇEKLERİ BAMBAŞKA”

leblebici@gmail.com

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.