Konya
°C
Yeni Meram

Hedef lig olmalı, ancak en iyi antrenman maç olduğuna göre kupa da önemli…

Hedef lig olmalı, ancak en iyi antrenman maç olduğuna göre kupa da önemli…- Abdullah LEBLEBİCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
17.10.2024 00:08
16.10.2024 13:10
0
1350
ABONE OL


Milli maç arası sona erdi. Her ne kadar oynanan oyundan memnun olmasam da alınan sonuçlar iyi, bu sebeple Millileri tebrik ediyorum. Ancak şunu da ilave etmek istiyorum.
Karadağ karşısında 69 dakika gol bulamadık. Rakip katı defans yaptı bir türlü açamadık. Böyle kriz anlarında A, B, C planları olmalı. Örneğin, uzaktan atılacak şutlar, ya da rakibi kendi sahana çekerek defansın arkasına hızlı sarkmak gibi. Bunları yapamayınca fark beklediğimiz maçtan ancak 1 gol atarak galip gelebildik.
İzlanda karşısında da 3. dakikada defansın ve kalecinin hatası ile yenik duruma düştük. Daha sonrasında 10 kişi ile defans yapan rakibin kilidini bir türlü açamadık. Bu maçta da A, B ve C planlarımızın olmadığı açıkça görüldü. Bireysel yeteneklerimizle kazandık. 63. dakikada İrfan Can’ın ceza sahası dışından attığı gol olmasa maç bizim için kabusa dönebilirdi. Her neyse bütün bunlara rağmen galibiyet ve liderlik önemli aynı zamanda güzel. Bugünlerde toplumun yaşadığı sıkıntılar içinde hepimize ilaç gibi geldi. Yine de Montalla’yı yetersiz görüyorum…
LİGE DÖNÜYORUZ…
Hafta sonu itibariyle tekrar lige dönüyoruz. Rakip deplasmanda Beşiktaş. Umarım teknik ekip ve oyuncularımız milli arayı iyi değerlendirmiştir. Bu arada, antrenmanda sol aşil tendon rüptürü yaralanması meydana gelen Teknik Direktör Ali Çamdalı’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
KUPADA KURALAR…
Ziraat Türkiye Kupasında da 3. Tur eleme müsabakaları kuraları TFF Riva tesislerinde salı günü çekildi. Kupaya bu turdan itibaren katılacak Konyaspor’un rakibi 23 Elazığ Futbol Kulübü oldu. Karşılaşma 3. Lig 1. Grupta mücadele eden rakibin ev sahipliğinde oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçları 29-30-31 Ekim tarihlerinde oynanacak ve program daha sonra açıklanacak. Bu tura toplam 70 takım katılacak ve 35 takım tur atlayacak. Müsabakalar küçük numarayı çeken takımların sahasında tek maç üzerinden oynanacak. Bu sezon değişen formatla beraber 5. eleme turu sonrasında geçilecek grup aşamasına toplam 24 takım dahil olacak. Gruplarda ilk 2 sırayı alanlar çeyrek finale yükselecek.
Ancak bizim önceliğimiz lig. Zira son birkaç sezondur gerçekten sıkıntılı süreçler yaşadık.
Futbol otoriterlerinin tamamı “en iyi antrenman maç” derler. Aynen öyle, bu sebeple kupada gidebileceğimiz yere kadar gidip daha fazla maç yapmalıyız, dolayısı ile en iyi antrenmanı yapmış olacağız.
Yönetimin, teknik ekip ve oyuncuların kupayı hafife almamaları gerekir.
Evet, “Hedef lig olmalı, ancak en iyi antrenman maç olduğuna göre kupada önemli…”

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.