Konya
°C
Yeni Meram

KONYASPOR 2023

KONYASPOR 2023- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.08.2023 01:43
07.08.2023 09:57
0
1639
ABONE OL

Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi geçen hafta Konyaspor'umuzun Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. 5 Haziran 2021 tarihinde göreve gelen Sayın Başkan Fatih Özgökçen, tekrar güven tazeleyerek başkanlığa seçildi. Başkan aynı başkan ancak yönetimde köklü değişikliklere gidildi. İş insanlarının çoğunlukta bulunduğu yeni yönetimde Konyaspor'umuza hizmet etmiş, gecesini gündüzüne katmış saygıdeğer idarecilerimize müteşekkiriz.
Taze bir kan olarak gelen maddi ve manevi olarak gövdesini taşın altına koymak adına yeni yönetime giren kardeşlerimize de başarılar diliyoruz.
Bir önemli ve en önemli hakkı da teslim etmekte fayda var. Daha önceden vurguladık yeniden vurgulayalım. Bu takım için her şeyini ve tüm imkanlarını ortaya koyan Sayın Murat Kurum'un önderliğinde İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlarına minnettarız. Sağ olsunlar, var olsunlar.
Önceki yıllarda İlhan Palut'un görevine son verilip yerine Aleksandar Stanojevic'in gelmesiyle bir bocalama dönemine giren Konyaspor, daha sonra kısmen de olsa toparlanmış hatta Avrupa'da top koşturma adına da uğraş vermiştir. Tabii ki depremin olumsuz etkisi kendini sporda da hissettirmiştir.
Yapılan genel kurulda 2 yıllık çalışmaları değerlendiren Fatih Başkan, yapılan fedakarlıkları ve takımın hedeflerini bir bir sıraladı. Yaptıkları sponsorluk anlaşmalarındaki başarıları vurguladı. Hatta yaptıkları sponsorluk anlaşmaları sayesinde kulübün gelirlerinin eskiye göre 3 kat arttığını vurguladı. Hiçbir zamanda ve zeminde transfer tahtasının kapanmadığını vurguladı.
Fatih Başkan kulübün bugün itibariyle 552 milyon TL borcu olduğunu da vurguladı. Takip ettiğimiz kadarıyla bu borç önceki yıllarda 280 milyon civarındaydı. Kurdaki artışlar ve transfer giderleri direkt olarak borcu kabartıyor maalesef.
Konyaspor'un borcuna niçin girdik? Şu kesin, bütün kulüplerin borcu var. Büyük takımların milyar bazında, Anadolu takımlarının milyon bazında. Bu borçlar Konyaspor ölçeğinde bir takıma fazla değil.
Ancak transfer tahtamız açık ve transfer sezonu da kapanmamış. Zira daha kapasiteli sporcuların alınması noktasında daha zamanımız var. Bir taraftan da tereddütler yaşamıyor değiliz. Mizaj olarak eksiden artıya gitme durumumuz var. Zira basket takımımız küme düşmüş, tekrar bir üst kümeye çıkarmak gibi bir faaliyetimiz yok gibi. Pilot takımımızın durumu ortada. Fatif Başkan “Bu, kulübün değil, kendi görüşlerim.” dedi.
Pilot takımın gereksizliği ve masrafları artırdığını vurgulayarak, “Altyapıya ağırlık verilmesi gerekir.” dedi.
Bundan şu anlaşılıyor ki, yeni sezonda basket ve pilot takımı gereken ilgiden mahrum kalacak gibi. Gelelim Konyaspor futbol takımımıza. Medarı iftiharımız Süper Lig'de top koşturan takımımıza. Şu ana kadar dişe dokunan bir transfer yapamadık. Ufukta böyle kaliteli, kalibresi yüksek futbolcu transferlerini boy boy vermek isteriz.
Transferlerin akıllıca, düzgün yapılmasında fayda var. Elimizdeki Ahmet Hassan'ı satıp sakat Muhammet Demir'in alınması ne derece faydalı olmuştur?
Baştan söyledik, elini taşın altına koyacak yeni yöneticilerimiz geldiler. Rahmetli Mehmet Oktud, Ahmet Şan, Mehmet Köseoğlu dönemlerinde sıkışıldığında öksüren, takımın maddi manada imdadına yetişen idareciler vardı. Aynı şekilde Hilmi Kulluk başkanımız da bizzat gövdesini koydular. Tatlıcak'taki TOKİ'den alınan arsa gibi.
Şu benzetmeyi pek sevmiyoruz. Geçmişte Konyaspor'a pek de bir hayrı dokunmayan, kulübü borç batağına sokan sözde “paralı idareciler” vardı.
Şu andaki yönetimdeki iş insanlarımız, mesleklerinde ve ticaretlerinde duayen insanlar. İşlerini bilen insanlar. Kendilerinden fedakarlık, akıllı transferler, altyapıya da ağırlık veren idareler bekliyoruz.
Bu kulübün taraftarları da, Konyalı hemşehrilerimiz de şehre hizmet edeni de, şehri basamak olarak kullanmaya çalışanı da unutmaz.
Tekrar, yeni yönetime başarılar diliyoruz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.