Konya
°C
Yeni Meram

2023’e doğru

2023’e doğru- Adnan YILSIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.04.2022 01:25
22.04.2022 16:53
0
1115
ABONE OL

Evet sayın okurlar, biraz erken çıkarımlarda bulunuyor olabiliriz. Ama biz gazetecilerin iyi mi dersiniz kötü mü dersiniz bilemem, lakin bazı öngörü yetenekleri mesleki özellik olarak biraz fazla gelişmiştir. 2023’e doğru derken kastımın 2023 seçimleri olduğu hemen malumunuz olmuştur. Zira bütün TV, gazete ve haberle ilişkili yayınlarda artık seçim konusuyla ilgili programlar yavaş yavaş ayyuka çıkmaya başlamıştır.
Yerel bazda bir değerlendirme yaptığımız zaman, gözümüze ilk çarpan durumun, ramazan ayını da fırsata çevirerek Ak Partinin sahada oldukça yoğun ve faal bir şekilde olduğunu çok açık ve net bir şekilde görebiliyoruz. Özellikle iftar programlarını ramazanın başından beri hiç aksatmayan belediyeler bu konuda vatandaşlarla oldukça hemhal olmaya ellerinden geldikçe gayret gösteriyor. Zira yukardan gelen seçim çalışmaları direktifi de zaten artık bütün partililerin sahada olması yönünde. Kendilerini vatandaşlarla daha sıkı ilişkiler kurarak iktidarlık dönemlerinde yaptıkları icraatları ve yapacaklarını birinci ağızdan insanlara anlatmak. Bu doğrultuda öncelikle merkez belediyelerin haklarını teslim etmek gerekiyor.
Görüyoruz, biliyoruz ve duyuyoruz. İftardan sahura kadar vatandaşla sohbet eden bir yakın arkadaş, bir aile efradı gibi onlarlar samimi ilişkiler kuran ve kurmaya çalışan başkanların çabaları, yediden yetmişe herkesle bir olma çalışmaları ve yüzlerinden eksik etmedikleri o gülümsemeleri gerçekten bu konuda büyük gayretler gösterdiklerinin yegane kanıtlarındandır.
Aynı zamanda taşra belediyelerinin de ramazanı fırsata çevirdiğini, halkla iç içe olmaya gayret ettiklerini görmemek ve inkar etmek doğru olmaz. Onlarda ellerinden geldiğince bu mübarek ayı fırsata çevirme mücadelesindeler. İlçe halklarıyla buluşarak çalışmalarını yürütmekteler.
Şimdi birde madalyonun diğer yüzüne bakalım. Muhalefet partileri özellikle Millet İttifakı ortaklarının çok göze batmayan ufak çaplı gayretlerinin olduğunu elbette gördük. Ama genel merkezlerine kıyasen bu çabaları oldukça sönük geçiyor. Ekonomik yetersizliklerden dolayı mıdır, daha erken olduğunu düşünmelerinden midir, ya da başka sebeplerden dolayı mıdır bilinmez lakin, 2023’e doğru yol almışken yerel bazda muhalefetten şuan için bir atak görmedik. Belki ilerde göreceğiz, belki hiç göremeyeceğiz. Ama hep beraber bir şeyler göreceğiz.
Bu gelişmelerden de anlaşıldığı ve görebildiğimiz üzere seçim kulvarında AK Parti burun değil epey bir gövde farkıyla seçim çalışmalarına bir hayli enerjik ve önde başladı. İleride ne olur ne olmaz bilemeyiz. Dediğim gibi ne olacağını hep beraber göreceğiz…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.