Konya
°C
Yeni Meram

BAYRAMIN YANSIMALARI ...

BAYRAMIN YANSIMALARI ...- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
08.07.2022 01:14
07.07.2022 13:19
2
1857
ABONE OL

Sevgili dostlar, içinde sevgi ve coşkunun yoğun yaşandığı, bolluk bereket ve sinerjinin bol olduğu Kurban Bayramı’na merhaba dedik şükürler olsun.
Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket ve arınma mevsimi Zilhicce Ayı’nda bir bayrama daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz.
Zilhicce Ayı’nın ilk on günü ve bayram geceleri çok önemli malumunuz. Gelin bu kıymetli günlerde; kişilik karakter, şahsiyet ve kulluğumuzu yeniden güncelleyelim. Fırsatları değerlendirelim. Rahmetin sağanak sağanak yağdığı bu mübarek günlerde gafletten uyanıp, dirilen kullardan olalım.
Efendimiz’in (s.a.v) : “Ayların efendisi Ramazan, saygıya en lâyık olanı da Zilhicce’dir” (Beyhaki, Şuʿabü’l-îmân) uyarısı gereği, Allah’ın bize büyük bir fırsat olarak sunduğu Zilhicce Ayı’nın bu önemli zamanlarına karşı umursamaz davranmayalım. Bu zamanları dizilerle, filmlerle, internetle, boş muhabbetlerle heba edip gafletle geçirmeyelim. Günaha, gıybete, harama dalarak bu zamanlara saygısızlık etmeyelim. İdrak edenlerden olalım inşallah ..
Dostlar, Kurban Bayramı öncesinde şöyle bir baktım, çarşı pazar neredeyse bomboş. Eskiden bayram alışverişinde, esnafın “gel abla gel, indirimler burada sudan ucuz mallar(!)” diye bağırmalarıyla bayram heyecanını yaşardık.
Yenidünya düzeni pek bize göre değil anlaşılan. İnsan sosyal bir varlık. Bireyselleşme olunca psikolojik ve ruhsal çöküntüler başlıyor.
Eskiden tüm sülale bayramda bizde toplanırdı. O kalabalığın kaşık sesleriyle karışan dua seslerinde nasıl bir heyecan, nasıl bir bereket vardı. Birlik beraberliği dibine kadar yaşamışız meğer.
Bayramda şunları muhakkak yapın diye nutuk çekmeyeceğim size. Daha çok mânen neler yaparız, ruhen kendimizi nasıl hazırlarız? Konularını ele almak istedim.
Yüce Allah Bakara suresinde şöyle buyurmaktadır: “Ey Muhammed! Kullarım sana beni sorarlarsa, bilsinler ki Ben şüphesiz onlara yakınım. Benden isteyenin, dua ettiğinde duasını kabul ederim.” Duaların kabul olduğu gecede; Rabbim aziz kıldığı suyun hürmetine, kadrimizi bilecek insanları kaderimize eklesin ve hiç çıkarmasın inşallah. Kurbanın idrakine varıp, bilincine vâsıl olanlardan eylesin.
Bir yanımız bayrama için hazırlanırken bir yanımızda, Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan elim olayla kan ağlıyor. Malumunuz Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya şehit edildi. Sistemle ilgili çok haklı eleştiriler var. Dahası, aramızda dolaşan ruh hastası, katil, densiz binlerce kişi var. Öneriler, talepler, çözümler... Dilimize pelesenk olan “hayırlısı” demekten başka çaremiz kaldı mı bilemiyorum. Rabbim ailesine sevenlerinin gönlüne inşirah versin...
Evet, bu hafta iç açıcı bir yazı yazamadım, üzgünüm.. Hayatın gerçekleri varken polyanacilik oynamak ağır geliyor. Buna rağmen yeniden “Bismillah” demek için fırsat bu fırsat. Ümitsizlikle şeytanın ekmeğine yağ sürmeyelim değil mi?
Son olarak bayram geceleri çok kıymetli; bolca zikir fikir şükürle ve birlik beraberlik içinde geçirmemiz dileğiyle..

Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekanınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun. Hayırlı Bayramlar..

HABER YORUMLARI
  1. İnci İnci
    2022-07-12 08:38:04
    Kalemize, yüreğinize. Tamamen doğru tespitler. Rabbim sonumuzu hayr eylesin. Seviliyorsun güzel insan
  2. Elmas Yıldırım
    2022-07-12 14:18:08
    Teşekkür ederiz canım hocam sizinde bayramınız mübarek olsun Rabbim daha güzel sülale boyu sofralara oturulan bayramlar nasip etsin eskiye dönüş var inşaallah olacak