Konya
°C
Yeni Meram

Bayramlarımız

Bayramlarımız- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.04.2022 01:45
29.04.2022 11:46
0
1849
ABONE OL

Nerde o eski bayramlar diye başlamayacağım yazıma. Zira bu söylem insan eliyle yapılan olumsuzlukların bayramlara atfedilmesinden başka bir şey değil kanımca. Değişen bayramlarımız değil, insanın düşünceleri, fikirleri, olaylara bakış açısı, özel günlere yüklediği anlamdır.
Yoksa bayramlarda değişen hiçbir şey yok. İki yıl gibi uzun bir süre kovid salgını gölgesi altında geçti bir çok dini ve resmi bayramımız. Salgın kurallarının izin verdiği ölçüde yaşadık bu güzel günlerimizi. Elimizden geldiğince özünden kopmadan ama kurallara da riayet etmeye çalışarak. Zordu elbet. Alışık olmadığımız durumlarla karşı karşıya kaldık ve kabullenmek zorunda kaldık, önce sağlık dedik. Büyüklerimizin elini öpemedik, küçüklerimize sarılamadık. Bayram ziyaretlerine gidemedik. Sevdiğimiz o kalabalıkları yaşayamadık. Ama çok şükür geldi geçti ve şimdi de sonuna doğru yaklaşıyoruz. Ve nihayet o bildiğimiz, sevdiğimiz, alışık olduğumuz kısacası o eski bayramlara kavuşuyoruz.
Teknolojinin önemini anladık geçen bayramlarda. Teknolojiden anlamanın, teknolojiyi takip etmenin, ona sırtımızı dönemeyeceğimizin, onsuz bir yaşamın artık eksik olacağının nedenli ehem niyet kazandığı belleğimize kalın puntolarla kazandı.
Bayramlara birlik ve beraberliğin en yücelerde yaşandığı en güzel günlerdir kıymetli okurlar. Özellikle Ramazan Bayramı, bir aylık bir Ramazan ayının sonrasında kavuştuğumuz, kavuşurken hem sevindiğimiz hem üzüldüğümüz şeker tadında en güzel bayramlarımızdandır. Tekrarına kavuşmak için dualar ettiğimiz, tadının damağımızda kaldığı, huzurunun ruhumuza işlediği bin aydan daha hayırlı olan aydır Ramazan ayı. Herkese en kalbi duygularımla Ramazan bayramının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.