Konya
°C
Yeni Meram

Bereketli olsun…

Bereketli olsun…- Hüseyin Menekşe- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.05.2022 01:43
06.05.2022 14:44
0
3614
ABONE OL

Değerli okurlar;
Tüyap Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya Makine Teknolojileri Fuarları 11 – 14 Mayıs’ta 16’ncı kez kapılarını açıyor. Bu kapsamda; KONMAK (Konya Metal İşleme Makineleri, Kaynak Delme, Kesme Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri Fuarı), KONELEX (Konya Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon Fuarı), İSKON (Konya İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) ve KONYA SAC (Konya Sac İşleme Teknoloji Fuarı) olmak üzere 4 farklı fuar eş zamanlı gerçekleşecek.
Makine ve ilgili sektörlerden yerli üreticiler ile uluslararası alım gruplarının buluşma adresi olacak fuara bu yıl 25 ülkeden toplam 133 marka, 248 firma ve temsilciliği katılıyor.
Konya’ya önemli katkılar sunacak olan fuara Almanya, Fransa, Macaristan, Romanya, Polonya, Gürcistan, Orta Doğu ülkeleri, Balkan ülkeleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Hollanda, İran, İsviçre, İtalya, Pakistan, Portekiz ve Rusya başta olmak üzere yurt dışından ziyaretçilerin katılması bekleniyor.
Mart ayında gerçekleştirilen Tarım Fuarı pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamıyordu. Bu yıl şunu gördük ki pandeminin daha net olarak bitmemesine rağmen büyük bir talep vardı. Fuarda ciddi miktarda traktör ve tarım aletinin satışının gerçekleştirildiği söylendi. Söz konusu traktörlerin fiyatının 2 milyon lira civarında olduğu belirtildi.
İlk çeyrekte toplam ihracatın yüzde 5’ten fazlası savaşa rağmen Rusya ve Ukrayna’ya yapılırken, Almanya ve ABD’ye 1 milyar doların üzerinde ürün gönderildi. Türkiye’nin makine ihracatı ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,2 artarak 6,1 milyar dolarla rekor kırdı. Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) verilerine göre, ilk çeyrekte toplam ihracatın yüzde 5’ten fazlası savaşa rağmen Rusya ve Ukrayna’ya yapıldı. Ocak-mart döneminde Almanya ve ABD’ye 1 milyar doların üzerinde makine ihraç edilirken, İtalya’ya ihracat yüzde 20’den fazla arttı. Mısır, Hindistan, İsrail ve Azerbaycan pazarların hızlı büyüme yakalandı. Aylık ihracat ise Martta 2,3 milyar dolara yaklaştı.
Konya’nın da makine sektöründe ne kadar büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Bizler de Yeni Meram Gazetesi olarak hem üreticilerimize hem firmalarımıza hem de ziyaretçilerimize faydalı olabilmek adına Meramımız Makine ekini büyük bir çaba ve gayret için sizlere derledik. Umarım hem katılımcılarımız için hem de ziyaretçilerimiz için bereketli bir fuar olur. Sağlıcakla kalın…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.