Konya
°C
Yeni Meram

Festivaller şehri Konya

Festivaller şehri Konya- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.05.2022 01:18
20.05.2022 14:26
0
1952
ABONE OL

İki yıl gibi zorlu geçen bir pandemi süresinin ardından, insanlar toplu organizasyonları özlemiş durumda. Hem sosyolojik hem de psikololik olarak bunalan kitleler artık eski düzenlerini istiyor. Pandami kısıtlamalarının hemen hemen tamamının kalkmasının ve vaka sayılarının da artık bir elin parmaklarının geçmemesiyle beraber eski dünya düzenin en azından belirli yönleri sosyolojik ve pskikolojik açıdan oldukça fazla önem arz ediyor. Bunlardan en önemlileri şehir kültürü açısından festivallerdir.
Konya, başta merkez ilçeleri olmakla beraber diğer ilçelerinde de festival kültürü açısından oldukça zengin bir alt yapıya sahip. İnsanlar özledi. Gezmeyi eğlenmeyi kısacası insanlar, hareket etmeyi özledi. Adeta bir festivaller şehri olan Konya vatandaşların bu ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Başta Büyükşehir Belediyesi olarak en son Selçuklu Belediyesinin de gençler için düzenlediği gençlik festivali Konya’ya ayrı bir neşe, ayrı bir heyecan, ayrı bir hareketlilik kattı.
Son zamanlarda ise Selçuk Üniversitesinin üniversiteliler için hazırladığı bir çok etkinlik ve konserler gençlere ayrı bir neşe ve heyecan kattı. Senelerdir Bosna Hersek Mahallesinde duymadığımız konser sesleri geçmişteki yaz akşamlarını hatırlattı. Üniversiteli genler de bu durumdan kuşkusuz çok mutlu.
Geçen sene yaz mevsiminde yine Büyükşehir Belediyesinin imzasıyla birçok festivale ev sahipliği yapmıştı Konya. Pandemiye rağmen oldukça hareketli ve coşkulu geçen festivallerde Konya bir çok alanda kendinden ulusal ve uluslararsı arenada söz ettirmişti. Özellikle gastroloji festivali dikkatleri Konya’ya çekmekte oldukça başarılı olmuştu.
Bu sene pandemi kısıtlamalarının neredeyse tamamının kalkmasının ardından gerçekleştirilecek olan festivallere katılım oranının katlanarak artacağı aşikar ve tam bir cümbüş havasında geçeceğini de tahmin etmek hiçte zor değil.
Sevgili okurlar bu etkinlikleri sadece gülmek eğlenmek olarak düşünmeyin. Festivallerin insan psikolojisine olumlu etkilerini bir kenara bırakalım, şehir kültürüne katkıları açısından da oldukça önemli bir paya sahip. Festivallerin bir şehre bir çok ekonomik katkısı da bulunmaktadır. Başta turizm olmak üzere.
Geçen sene bu alanda oldukça başarılı işler çıkaran Konya, bu sene de kuşkusuz bir çok başarılı festivale ev sahipliği yaparak yine kendinden övgüyle bahsettirecektir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.