Konya
°C
Yeni Meram

GALİBİYET UMUT VERDİ

GALİBİYET UMUT VERDİ- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
12.08.2024 00:54
11.08.2024 16:01
0
2691
ABONE OL

Geçtiğimiz sezon yaşananları düşününce yeni sezonu hem yönetimsel anlamda hem takım kurgusu anlamında çok fazla merak etmiştik.
Özellikle yönetimsel olarak o kadar çok uğraşılacak çözülecek sorunlar vardı ki Ömer Korkmaz ve ekibinin işinin hiç de kolay olmadığını herkes biliyordu. Hatta geçen sezon sonunda ligde kalmayı son maçta netleştirdikten sonra yeni sezon transfer yapılıp yapılamayacağı daha konuşulan ilk konu olmuştu.
Ancak çalışmalarına hiç ara vermeden hemen işe kaldığı yerden devam eden Konyaspor yönetimi, öncelikle sorunları masaya yaydı. Öncelik sırasına göre üstün gayretle çözmeye başladı.
Gerçekten bu süreçlerin acayip zorlu olduğunu geçmiş tecrübelerden az çok biliyorum, o nedenle bugün baktığımızda Ömer Korkmaz ve ekibinin yaptığı iş tam takdirlik bir olaydır. Zaten son günlerdeki transfer atakları da Konyaspor’un başarısı için boş durmadıklarının en net göstergesidir.
Ancak bu yolda Ömer Korkmaz ve ekibini yalnız bırakmamak gerekiyor. Özellikle vergi borçları bu aşamadan sonra Konyaspor’un belini bükecek ciddi bir sorun olacaktır. Bu anlamda gerekli desteğin her kesimce verilmesi şarttır.
Taraftar kombineler ile destek verirken sanayicisi, iş insanı, markası, kurumsal firması herkesin geri kalan yüke omuz vermesi gerekiyor. Çünkü baktığımızda hem yönetimsel hem takımsal önemli işler yapılıyor ve gelecek adına da umut veriyor. Bu umudu devam ettirmek için omuz verilmesi gerekmektedir.
Şimdi geleyim hafta sonu deplasmanda oynanan ve galibiyetle tamamlanan karşılaşmaya.
Gazetemiz spor sayfasındaki başlığı da “Kartal'dan harika başlangıç” olarak attık. Neden harika başlangıç? Çünkü zorlu ve streslerle dolu geçen bir sezondan sonra yeni sezona 3 puanla başlamanın ileriki haftalara moral olmasından dolayı, çünkü gidenlerin çok gelenlerin kâğıt üzerinde iyi ancak sahadaki performansları merak konusu olması nedeniyle.
Düşünün yeni bir takım kuruyorsunuz, başında henüz kendini kanıtlamamış, başarıya aç bir teknik direktör bulunduruyorsunuz ve yaptığınız transferler kağıt üzerinde iyi görünüyor ancak bu takviyelerin birbirleri ile uyumları, anlaşabilmesi vs. gibi bir çok detay konular düşünüyorsunuz.
İşte böyle bir düşünce yumağı ile maça çıkıyor 1-0 öne geçiyor ancak 2-1 geriye düşüyorsunuz. Ardından iki gol atarak karşılaşmadan üç puanla ayrılıyorsunuz.
Şimdi bu oyun ve skor belki lig ortalarında olsa bu kadar çok konuşulmayacak ama ligin başında hem taraftar hem oyuncu hem yönetim hem de gelecek adına harika bir duygu vermiyor da ne veriyor ?
Maç içinde elbette eksiklikler olmuştur, yenilen gollerden tutun da oyun içindeki koordinasyon eksikliğine kadar aksaklıklar mutlaka vardır. Hatta detaya inince bireysel oyuncu hatalarını da görmeniz mümkün. Ancak dediğim gibi daha ligin ilk haftası ve birçok oyuncu birbiri ile doğru düzgün idman dahi yapamadı. Bu kadar eksiklik normaldir.
Bizim için önemli olan ilk hafta elde ettiğimiz avantaj ve mutluluğu lig içinde de sergileyebilmemiz. Gerek teknik kadroya gerekse de bu oyuncu grubuna inanıp güvenmek önceliğimiz olsun. Lig uzun maraton dolayısıyla puan veya puanların yanı sıra yenilgiler de olacaktır. İşte bugünkü bu mutluluğu o günlerde dirayet ve sabır olarak gösterebilmemiz gerekir.
Maç sonunda Başkan Ömer Korkmaz’ın açıklamalarına baktığımızda birkaç dokunuş daha yapılabileceğini söylüyor. Yani bugün takım içinde eksik veya sıkıntı gibi görünen mevkilere uygun olması ve planlandığı gibi tutması halinde oyuncu alınabilecek.
Bunları da göz önünde bulundurursak Konyaspor’un geleceğinin umutlu olduğunun altını çizebilirim.
Son olarak Kasımpaşa maçında ilk yarıda Pedrinho'nun attığı muhteşem golüyle öne geçen Konyaspor'un, ikinci yarıda da Aleksic ve Umut Nayir'in golleriyle üstünlüğünü koruyarak sonuca gitmesinden dolayı tüm futbolcu ve teknik kadroyu tebrik ediyorum.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.