Konya
°C
Yeni Meram

GÜNDEM

GÜNDEM- Adnan YILDIRIM- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.06.2022 01:35
19.06.2022 15:37
0
1817
ABONE OL

Sevgili okurlar; Geçtiğimiz hafta Konya ve tüm yurt olmak üzere bol yağışlı günler yaşadık. Maşallah. E haliyle şiddetli sağanak bazı yerlerde olumsuzluklara sebebiyet verdi. Bu durum zaten kaçınılmaz idi. Ama Konya ekipleri bu olumsuzluklara ellerinden geldiğince çabuk müdahale ederek büyümesini engelledi. 7/24 çalışma prensibini çok güzel uyguladılar. Tebrik ediyorum. Yağışın bol olduğu yerlerde gerek belediyeler gerek sivil toplum kuruluşları ellerinden geldiğince olumsuzluklara anında müdahale ettiler. Halkın yaralarını sarmaya çalıştırlar. Bu konuda bütün yetkilileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Konya şiddetli sağanakta diğer illere nazaran daha başarılı bir performans sergiledi.
Bol yağışlar aynı zamanda barajların, göletlerin, yeraltı sularının da seviyelerini yükselterek, can oldu, umut oldu, sevinç oldu. Dolayısıyla tarım da bu yağışlardan nasibini alarak rekolte beklentilerini artırdı, üreticinin sevinci iki kat arttı. Yetkililerden tarafından yapılan açıklamalar da bu sevinici iki katına çıkardır. Bu hasat dönemi inşallah hububatta bol bereketli bir dönem bizi bekliyor olacak. Çiftçimizin yüzü gülecek. Çiftçimizin yüzünün gülmesi tüm yurdun yüzünün gülmesine eşittir benim gözümde.
*
Kıymetli okurlar, geçtiğimiz günlerde karşılaştığım ve kahrolduğum çok üzüldüğüm bir habere de değinmeden geçemeyeceğim. Büyük ihtimal sizler de görmüş ve çoğunuzda benimle aynı duygu ve düşünceleri paylaşmışsınızdır. Antalya’nın Serik ilçesinde bir öğrenci genç Kuran’ı Kerim’i tekmeleyerek ordan oraya savurdu. Haliyle milyonlarca Müslüman’ın tepkisini çekti ve gösterilen bu tepkilerde haklı ve yerindeydi. Ancak değinmek istediğim konu olayın bambaşka bir boyutu. Defalarca eleştirilen eğitim sisteminin nerden nereye geldiğinin elle tutulur gözle görülür yegane kanıtı bu olay oldu. Bu videoyla dindar nesil yetiştirmeye çalışan eğitim sistemimizin çöküşünü hep beraber elemle izledik. Hiç bir şey zorla ve dayatmayla olmuyor sevgili okurlar. Aksi takdirde istenilen sonucun tam tersi ile karşılaşıyoruz. Sonuç bir a’da olduğu gibi. Evet olaya sebebiyet veren genç suçlu, duyarsız ve bir takım meziyetlerden yoksun. Ancak bu genci bu davranışa iten sosyo-psikolojik ve eğitim sistemi de bu çocuk kadar suçlu. Elbette bu sonuca bir olaya bakarak ulaşmadım. İnanın gözlemci bir gazeteci olarak bu ve bunun gibi binlerce olaya hem bizzat şahit olduğum hem duydum. Eğitim sistemimizin bir an önce defalarca olduğu tekrar ve sağlam bir şekilde elden geçirilmesi büyük bir zaruret.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.