Konya
°C
Yeni Meram

KARADENİZ FIRTINASI KONYA’DA ESTİ

KARADENİZ FIRTINASI KONYA’DA ESTİ- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.05.2024 00:33
26.05.2024 21:50
0
1042
ABONE OL

Hiçbir yeşil beyazlı taraftarın hatırlamak dahi istemeyeceği bir sezonu yani Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu Trabzon’dan gelen haberle ligde kalarak tamamlamış olduk.
Başlangıcından bugüne kadar baktığımızda birbirinden tuhaf şeylerin yaşandığı sezonda temsilcimiz Konyaspor, zorlu Galatasaray maçında 3-1 mağlup olmasına karşın Trabzonspor-Ankaragücü maçının 4-2 Trabzon’un üstünlüğü ile tamamlanmasıyla 41 puanla 16. sırada ligde kalırken Galatasaray da 102 puanla ligi şampiyon olarak tamamladı.
Aslında sezon başında ne hedefler ne planlarla çıkılmıştı ancak yönetimsel hatalar sanırım bu sezona damgasını vuran en önemli konu oldu. Giden gelen oyuncuların yanı sıra teknik kadro değişikliklerinin ve yönetim değişikliklerinin yaşandığı sezonda Ömer Korkmaz ve Yönetim Kurulu'nun son dönemeçte yaptığı kritik hamleler de işi bir yere kadar getirdi ancak rahat bir nefes aldırmaya yetmedi.
Yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi giden bir takıma yönetici olmak, o taşın altına değil elini bedenini koymak, her babayiğidin harcı değil. Ama Ömer Korkmaz ve Yönetim Kurulu arkadaşları bunu gerçekleştirerek önceki yönetimin bıraktığı enkazı öyle ya da böyle Karadeniz fırtınasıyla lige tutunmakta etkili oldu.
Dün maçta öyle bir atmosfer vardı ki anlatılmaz yaşanacak türdendi. Tribünde boş yeri bırakın koltuklarda ikili ikili oturmalar gözlerden kaçmadı. Böyle bir atmosferde sahaya çıkan yeşil beyazlıların, en az ve garanti 1 puan mücadelesini sergilemekten uzak, üzerlerinde ölü toprağı varmışçasına mücadele etmeleri saç baş yoldurdu.
Rakip Galatasaray, elbette bu zorlu deplasmana şampiyonluk hedefiyle geldi ve bunun gereği futbolu da sahada gösterdi ancak beni deli eden yeşil beyazlı oyuncuların böylesi bir maçta varını yoğunu sahaya koymalarıydı.
Bunu göremeyince de hop oturup hop kalkarak rakiplerimizin sonuçlarına dikkat kesildik. Ankaragücü’nün önde olması Hatayspor’un önde olmasıyla sinir ve stres katsayımız Nirvana'ya ulaştı. Hatayspor’un skoru 2’ye taşımasıyla bu maçtan umudumuzu keserken devreye Trabzonspor girdi. Önce beraberliği yakalayan Karadeniz ekibi ardından tekrar kalesinde gol görüp geriye düşünce tıklım tıklım olan stadyumda adeta buz kesti. Ta ki Trabzon’un beraberlik ve ardından galibiyet golü gelince Konya stadyumunda taraftar, çökmüş olan umudunu tekrar yeşerterek rahat nefes aldı.
Acayip bir hafta inanılmaz bir stres ve ardından Ankagücü’nün düşüp temsilcimiz Konyaspor’un ligde kalmasıyla tamamlanan bir sezon.
Eminim uzun süre hafızalardan bu sezon silinmeyecek ancak yönetimin bir an önce yeni sezon yapılanmasına başlaması ve geçtiğimiz sezon yapılan hatalara düşmemesi gerekiyor.
Çünkü geçmiş haftalar her ne ise son maçı beklemek kadar sıkıntılı bir süreç eminim kimse yaşamamıştır. Düşünün Süper Lig’e çıkmak için birçok takımın verdiği mücadele ve sizin Süper Lig’de kalmak için verdiğiniz mücadele. Haftalarca oynanan maçlar sonrasında takım olarak kaderin bir maça bağlı olması. Bunu da geçtik, kaderinizi başka bir takımın alacağı galibiyetin belirlemesi, Allah aşkına var mı böyle bir şey?
Maçlar oynanmadan önce her ne kadar küme düşmeme mücadelesi veren diğer takımlara göre averaj gibi bir şans olsa da önceki hafta yaşanan sürprizler gibi sürprizlerin olabileceği ihtimali insanın beynini kemirip durdu. Nitekim öyle de oldu. Hatay’ın, Gaziantep’in kazanması, Ankaragücü’nün de belirli süre önde olması gibi.
Neyse yazılacak o kadar çok şey var bunun yeri şimdi değil, şimdi Karadeniz fırtınasının Konya’da esmesinin serinliğine bakalım. Bu şehre bu stresi yaşatanları da elbette bu şehir, tarihine kara kalemle yazacaktır. Şimdi önce bir nefes almak sonrasında ise yeni sezonda yapılması gerekenleri ince eleyip sıkı dokuyarak yapma zamanıdır diye düşünüyorum.
Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.