Konya
°C
Yeni Meram

NASIL TOPARLANIRIZ?

NASIL TOPARLANIRIZ?- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.06.2022 01:31
17.06.2022 14:33
0
1962
ABONE OL

Kıymetli dostlar, geçim derdi seçim derdi derken, insanın kendisini unuttuğu bir dönemde yaşıyoruz. Yazacaklarımı önce kendi nefsime bir hatırlatma olarak kaleme almak istedim. Çünkü insan unutan bir varlıktır. .
Hepimizin evlerine gelin şöyle bir göz atalım ne haldeyiz. Bir evde gençler youtuber'lara teslim edilmişse, çocuklara çizgi film açmadan yemek bile yedirilemiyorsa, anneler başlarını dizilerden kaldıramıyorsa, babalar spor, haber ve magazin programlarına müptela olmuşlarsa, yemekler toplu halde yenmiyorsa, herkes kendi odasında kendi cep telefonu ve kendi internetiyle kendi dünyasında yaşıyorsa o evin iktidarı kaybedilmiş demektir.
Peki, bu yazdıklarım size tanıdık geldi mi? İçinizden “evet ya aynı bizim ev” diyor musunuz?
Bir zamanlar “çocuklarınızı youtuber'lar yetiştirecek” denildiğinde ne kadar ütopik geliyordu de mi?
Bir de içi boşaltılmış davamız vardı ya! Doldurmak için önce samimiyet gerek bence.
Güzel insanlar, İslami Mücadelenizi tebliği güzelliği yaymayı sadece internete ve YouTub'a hapsetmeyin! Aksi taktirde bir gün internet ya da elektrik kesildiğine bir kamera ve bir de tripodla ortada kalırsınız.
Unutmayın! İslam; sokakların, şehirlerin ve gerçek hayatın dinidir.
-Aman batmışız günah çukuruna, battı balık yan gider, bu saatten sonra eskiye dönülmez deyip şeytanın vesveselerine itibar etmeyiniz.
Günahlarınız ve bozduğunuz tevbeler sizi asla ümitsizliğe düşürmesin! Çünkü sizi her daim yeniden başlamaya çağıran Rabbiniz buyuruyor ki:
Kim bir kötülük yapar yahut nefsine zulmeder de sonra Allah'tan af dilerse, Allah'ı çok bağışlayıcı ve merhametli bulacaktır (Nisa, 110)
Biz hatunlar dedikodu gıybeti dilimize çalınan bir parmak balla dinleriz maalesef. Bazen derim: “Biz hatunlar 40 gün konuşmasak erenlerden oluruz valla”
İnsanların hikâyelerini dinleyip rehberlik etmeyi çok seviyorum. Bazen gözleniyorum bazılarının sıkıntısı hep aynı ve sürekli şikâyet ediyor. Sebebine gelince, bir kitapta okuduğum yazıyı paylaşmak istedim;
-Gizli günahlarda ısrar etmeyiniz. Çünkü Allah, gizli günahta ısrar edenlerin sevgisini insanların kalplerinden alır.
-Başkalarının ayıp ve kusurlarını araştırmayınız. Çünkü Allah, başkalarının kusurlarını araştıranları üzüntü ve dertlere müptela eder.
Unutmayın! Ne ekerseniz onu biçersiniz!
Siz iffetli olursanız, eşleriniz, kızlarınız ve oğullarınız da iffetli olur. Siz ailenize karşı merhametli olursanız size de merhamet edilir. Siz ayıp örtücü olursanız sizin de ayıplarınız örtülür. Siz ana-babalarınıza sahip çıkarsanız ileride çocuklarınız da size sahip çıkar. Bilin ki, hiçbir eğitim, hiçbir sohbet ve hiçbir hoca iyi bir örneklikten daha etkili olmaz.
Evinizde kesinlikle bunları yapmayın!
Bilin ki, faiz giren evde huzur olmaz, haram lokma giren evde salih nesil olmaz. Eşlere karşı nezaket olmayan evde afiyet olmaz. Ana-babaya hürmet edilmeyen evde bereket olmaz. Sabah namazlarına önem verilmeyen evi Allah korumaz. Allah’ın emir ve yasaklarına değer verilmeyen bir evde düzen olmaz.
Kıymetli dostlar, yeter ki bizler Rabbimize olan umudumuzu hiç yitirmeyelim. Her daim onun sevgisini, yüreğimizde hissedelim, O’nun yolundan ayrılmayalım.
Yazılarımda hep ifade ettiğim gibi yine söylüyorum; Bizi bu kadar güzel yaratan, sevgisini esirgemeyen, sonsuz nimetle rızıklandıran Rabbimize sadece aldığımız tek bir nefes için bile şükretsek azdır. Toparlandığımız, kalbimizin zihnimizin ruhumuzun merkezlendiği bilinçli ve şuurlu bir ömür diliyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.