Konya
°C
Yeni Meram

Sözün özü 75 yıl…

Sözün özü 75 yıl…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.08.2024 00:59
27.08.2024 17:04
0
1014
ABONE OL

Bugün çok farklı bir heyecanı yaşıyorum.
Basın sektörünün koca çınarı, okulu ve hafızası olan bünyesinde olmaktan büyük gurur duyduğum Yeni Meram’ın 75. yaşını kutlamak, bu sürecin içinde olmak inanılmaz bir onur veriyor.
Dile kolay tam 75 yıl aralıksız yayın hayatını sürdüren ve kurulduğu 1950 yılından günümüze kadar neleri hafızasında barındıran gazetemiz Yeni Meram, manşetimizde de ifade ettiğimiz gibi “1 Asra Çeyrek Kala"nın hazzını yaşıyor.
2019 yılında bayrak değişimi ile bir parçası olduğum Yeni Meram, bu zamana kadar birçok isme yuva olmuş, okul olmuş, amiral gemi olmuş. Bugün şehrimizde Yeni Meram’ın bünyesinde olmayan meslek büyüğümüz çok azdır. Hala hayatta olup kendi yayınlarını sürdüren meslek büyüklerimizi saygıyla selamlarken Rahmet-i Rahman'a yolcu olanları da rahmetle anıyorum.
Bugün 75. yaşını kutladığımız gazetemizin bugünlere gelmesinde her kimin emeği, çabası, gayreti varsa hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Çünkü şehrimizin markası olan ve 75 yıllık dev arşivi ile geleceğe vesika olarak kalacak olan Yeni Meram’ın bugünlere gelmesi hiç de kolay iş değildir.
Düşünün, bu gazete 75 yıllık süreç içinde kaç darbe, kaç kriz, kaç hükümet, kaç imkânsızlık ve yokluklar gördü. Ancak buna rağmen çizgisinden ödün vermeden ilk günkü işini yapmaya devam etti.
O günkü teknoloji ile bu günkü teknoloji arasında bilirsiniz ki çok farklar oluştu. Dijital bir çağ içinde ilerlemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bizler de gazete olarak bu yeniliğe geleceğin teknolojik öngörüsüyle uymaya devam ediyoruz.
İnternet yayınımızla sosyal mecramızla ve basılı yayınlarımızla siz değerli okurlarımızla birlikteliğimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İşimizin kolay olmadığını ekip arkadaşlarımla birlikte çok iyi biliyoruz. Taşıdığımız bayrağın büyüklüğünü ve sorumluluk bilinci ile işimizi ilk günkü heyecan ile yapmanın gayretini veriyoruz.
Elbette zaman zaman hatalarımız eksiklerimiz oluyordur. Elbette yaptığımız haberlerimizle bir kesimi mutlu ederken bir kesimi üzdüğümüz oluyordur. Ancak bu eksiler ve artılarımızı siz kıymetli okurlarımızın yapıcı uyarı ve eleştirileri ile en aza indirdiğimizin de bilinmesini istiyoruz.
Yeni Meram olarak geçmişimizin ağırlığını geleceğe onurla gururla taşımak için sağlığımız sıhhatimiz elverdikçe sürdüreceğiz.
Aslında yazılacak, söylenecek, anlatılacak çok şey var ancak bugün 75. yıldönümümüz ve sözün özü diyerek siz kıymetli okurlarımıza bunca yıl bizimle olduğunuz için teşekkür ediyor daha nice yılları birlikte kutlamak ümidiyle diyerek Allah’a emanet ediyorum.
Kalın sağlıcakla…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.