Konya
°C
Yeni Meram

ZİLHİCCE’ NİN GÖLGESİNDE...

ZİLHİCCE’ NİN GÖLGESİNDE- Medine EKMEKCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.07.2022 01:02
01.07.2022 14:06
0
1765
ABONE OL

Sevgili dostlar kâinatın mayası, özü sevgiden yaratılmıştır.
Ah ne güzel ki sevgiden yaratılmışız.
Hem sanki bu dönem her dönemden ziyade sevgidir şifamız. Öyle değil mi?
Çok gergin iken gelen bir telefondan duyduğumuz dostun sesiyle, dağılıverir gönlümüzdeki tüm kara bulutlar..
Gönüllere dokunmanın ne denli kıymetli ve bonuslu sevap olduğunu her dem vurgularım. Tabii bunun için bizim gönül haznemizin çok geniş olması gerekli. Ki derya gibi olup, herkesi her şeyi içimize alalım.
Zilhicce Ayı’nın gölgesi üzerimize düşmüşken “ne yapsam bu bayrama farklı nasıl hazırlansam?” diye düşünürken, aklıma “şükür saati” geldi.
Ailece 21 gün devam etmek üzere şükür saatinde bizde olan, olmasını istediğimiz, hayallerimiz, dualarımız hepsini yazıyoruz. Aman Allah’ım yazmanın nasıl bir tılsımı var anlamadım. Enerjimiz sinerjimiz inanılmaz boyutta değişti. Eskiden rahatsız olduğum şeyler artık rahatsız vermiyor. Günümüz dolunca yaşadığımız güzellikleri sizlerle paylaşmayı isterim..
Zilhicce’nin önemini yazmakla bitiremeyiz. Gelin birlikte Asr-ı Saadete uzanalım.
Efendimiz’in (s.a.s) :“Ayların efendisi Ramazan, saygıya en lâyık olanı da Zilhiccedir” (Beyhaki, Şuʿabü’l-îmân) uyarısı gereği, Allah’ın bize büyük bir fırsat olarak sunduğu Zilhicce Ayı’nın bu önemli zamanlarına karşı asla umursamaz, vurdumduymaz davranmayalım.
Bu zamanları dizilerle, filmlerle, internetle, boş muhabbetlerle heba edip gafletle geçirmeyelim. Günaha, gıybete, harama dalarak bu zamanlara saygısızlık etmeyelim.
Özellikle biz hanımlar temizliği son günlere bırakıp, günün bereketinden mahrum kalmayalım.
Tabiki esas olan niyettir. Son derece ihtimam göstermekte fayda vardır.
Çünkü Allah, namazımıza, orucumuza, tesettürümüze baktığı gibi verdiği fırsatları değerlendirip değerlendirmediğimize de muhakkak bakacaktır.
Bugün büyük bir ciddiyet ve titizlikle değerlendirmeye çalıştığımız her fırsat, yarın sunulacak yeni fırsatların da kapılarını aralayacaktır.
Efendimiz’in (s.a.s) “Allah katında sâlih amel işlenecek günler içinde zilhiccenin ilk on gününden daha hayırlısı yoktur” (Buhârî) müjdesi gereği bu günlerde salih amellerimizi en az iki katına çıkarmaya çalışalım.
Kurban, yakınlaşmak demektir. Bu özel aya istinaden manaya daha fazla vakit ayıralım.
Kurban, bize ancak kendimizden geçerek kendimize gelebileceğimizi öğreten mükemmel bir öğretmendir.
Rabbimiz, bütün benliğimizi ve sahip olduğumuz her şeyi kendi rızası yolunda feda etme şuur ve sevgisini hepimize tattırsın. Bu fedakârlık yarışı neticesinde, iki cihan saadetine kavuşan, rızasını kazanmış bahtiyarlar arasına bizleri de dâhil eylesin. Âmin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.