Konya
°C
Yeni Meram

OLİMPİYATLARDA BİLE İKİYÜZLÜLER

OLİMPİYATLARDA BİLE İKİYÜZLÜLER- Lütfi AYHAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
28.08.2024 00:26
27.08.2024 16:28
2
2416
ABONE OL

Amaçları arasında “Barış ve sükûnet içinde yaşamak, insan onurunun korunduğu bir toplumun oluşmasına ve insanların uyumlu gelişmelerine katkı sağlamak gayesiyle sporu her konuda insanlığın hizmetine sunmak…” olan olimpiyat oyunlarının sonuncusu 26 Temmuz 2024 Cuma – 11 Ağustos 2024 Pazar tarihleri arasında Paris’te yapıldı.
Önce bu oyunlarla ilgili birkaç habere bakalım:
1-“Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından IOC, Rusya ve Belarus'un Olimpiyat Komitelerini Olimpiyat Ateşkesi'ni ihlal ettikleri gerekçesiyle askıya aldı...”
2- “2024 Paris Yaz Olimpiyatları Avrupa ve Ortadoğu’daki çatışmaların gölgesinde düzenlendi. Rusya Ukrayna işgali nedeniyle men edilirken, İsrail’in Gazze operasyonu nedeniyle dışlanması çağrılarına kulak tıkanması IOC’nin çifte standardını gösterdi.”
Kısaca Rusya olimpiyatlara alınmadı. Sebep: Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması. İsrail ise çocuk katliamının öne çıktığı bir zulme imza atmasına rağmen alındı. Niye ????
Çünkü o İsrail. Çünkü dünya onlara köle. Güç (para, iletişim, propaganda) onda. Normal zamanda, “eşitlik, insanlık, barış, adalet, demokrasi, insan hakları …”çığırtkanlığı yapan batı, işin ucu kendine daha doğrusu (Siyonist’e) ve sevdiklerine dokundumu tüm değerleri çöpe atar.
Paris Olimpiyatlarının verdiği derslerden birincisi bu. İkincisi ise yine Batının ikiyüzlülüğünü, çifte standardını, kıymet verdiği değerler konusunda samimi olmadığını gösteren bir hadise: Trans Boksörler meselesi: konu ile ilgili kısa iki haber /video.
A- (https://www.youtube.com/watch?v=5Bbb0Ie4tA0 )
B- Olimpiyatları bir LGBT dayatması haline dönüştüren olimpiyat komitesi kadın boksörlerin karşısına Trans/dönme boksörleri çıkartarak bir haksızlığa imza attı…”
C- “Kadınlar 66 Kilogram kategorisinde Cezayirli 'trans' boksör İmane Khelif ile İtalyan Angela Carini ile karşılaştı. Maç, 46 saniye sonra İtalyan boksörün çekilmesi ile son buldu. İmane Khelif daha önce, 2023 Dünya Şampiyonası'ndaki altın madalya maçından birkaç saat önce trans olduğu ortaya çıkıp diskalifiye edilmişti. Khelif'in yarı finalde Busenaz Sürmeneli'nin rakibi olma ihtimali doğdu. Paris’te bulunan Türk heyeti Khelif’in durumuna itiraz etti. Heyet, Cezayirli sporcunun incelenmesini, gerekirse maç yasağı getirmesini talep etti…”
Sonuç Komite itirazları kabul etmedi ve Cezayirli ve Taylandlı boksörleri kadın boksörlerin karşısına çıkararak bir adaletsizliği imza attı. Ben diyorum ki, “madem o trans boksörleri çok seviyorsunuz, madem kadın erkek trans arasında fark yok o zaman onları erkek boksörlerin karşısına çıkarsaydınız!’ “Size göre zaten kadın, erkek, trans eşittir, aralarında fark yoktur” O zaman bu trans boksörleri niye kadınların karşısına çıkartıyorsunuz da erkek boksörlerin karşısına çıkartmıyorsunuz?
Bu gelişmelerin en dikkat çeken tarafı ise bence şu: Yıllardır kokuşmuş Batının, fıtrata aykırı olarak “Kadın erkek eşittir” dayatmasının nasıl yanlış bir tez olduğunun ortaya çıkması. Demek ki kadın ayrı, erkek ayrı, imiş. Allah her iki cinse ayrı, ayrı özellikler vermiş. Kadın boksörler (haklı olarak) Trans boksörlere karşı dövüşe çıkmayı reddederek yıllarca dayatılan ve fıtrata ve gerçeğe aykırı olan “Kadın erkek eşittir” tezini çürütmüş oldular. (Bu cümlelerden sakın şu sonucu çıkarmayalım. Erkek üstün, kadın zayıf, o haklı, bu haksız. Bunlar yanlış çıkarımlar. Benim söylediğim, “kadın erkek eşit değil farklıdır. Haklar konusunda ise eşittirler.)
Maalesef oyunlar sonunda Türkiye 64. Sırada yer aldı. Bu başarısızlıktır. Hele de bizden üstteki ülkeler bakınca insan şaşırıyor. (https://www.aa.com.tr/tr/paris-2024/olimpiyat-oyunlarinda-abd-ulkeler-siralamasinda-birinci-oldu/3301139) Netice olarak, bu olimpiyatlar, Gazze Katliamındaki tavrı “köhnemiş batının” nasıl zalimden, katilden yana olduğunu aleni hele getirmişse, olimpiyatlardaki çifte standardı bu hükmü perçinledi. Yaşasın hak ve adalet, yaşasın özgürlük ve barış. Kahrolsun zulüm, haksızlık ve çifte standart.
Not olimpiyat oyunları neticesinde madalya sıralaması şöyle:
1- ABD 2- ÇİN 3- JAPONYA 4-AVUSTRALYA 5- FRANSA 6- HOLLANDA 7-BÜYÜK BRİTANYA 8- GÜNEY KORE 9-İTALYA 10- ALMANYA….

HABER YORUMLARI
  1. Yunus Emre Küçükkırlı
    2024-08-28 10:51:33
    Olaylara bakmak ile olayları görmek arasında ki farkı en iyi şekilde açıklayan lütfi hocama çok teşekkür ediyorum şahsım adına bizleri bu gerçek açıklamaları ile aydınlatıp zamanın büyüsüne kapılıp gitmemize engel oluyor siz ve sizin gibi güzel insanlardan allah razı olsun sayenizde nesil daha farkındalık sahibi olmaya devam edecek inşallah.
  2. İsmail Kaplan
    2024-08-28 11:09:58
    Maalesef batı herzaman ve heryerde kendi menfaatleri uğruna kendinden olmayanları bertaraf etmenin yollarını arar ve bulur.Bil mukabele emperyalist ülkelerin gözünde konulan kanunlarda işe yaramamış veya yararlandırılmamıştır.Kahrolsun emperyalizm kahrolsun siyonizm.Saygı değer hocama kaleminize sağlık