Konya
°C
Yeni Meram

Perşembenin gelişi cumartesiden belli olur

Perşembenin gelişi cumartesiden belli olur- Mehmet HANÇERLİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
02.09.2024 00:33
01.09.2024 16:45
0
2177
ABONE OL

Medarıiftiharımız, Konyaspor'umuz, ligin ilk 4 haftasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle toru topu 4 puan toplayabildi. Skorlar ve sonuçlar bir yana Konyaspor'umuz oyunuyla da umut vermiyor. Bodrum FK gibi, Kayserispor gibi “mutlak 3 puan” hedefiyle çıkılan maçlardan eli boş dönmek, 1 puana razı olup dönmek bu takıma yakışmıyor. Yakışmadığı gibi yeşil beyazlı ekibimiz için tehlike çanlarının erkenden çalması anlamına geliyor. Çünkü bu sezon sonunda düşme hattındaki rakibimizi yenip bizi ipten alacak bir Trabzonspor olmayacak muhtemelen.
Peki, Konyaspor ligde neden bekleneni veremedi? Cevabı çok uzakta aramamak gerek. Henüz lig başlamadan geçtiğimiz haftalarda bir yazı yazmış bizi neyin beklediğini belirtmiştim. Eskiler ne der bilirsiniz, “Arif olan anlar.”
...
Uzun bir tatil dönemi geçiren Süper Lig'de yeni sezon başlayalı 4 hafta oldu. Konyaspor'umuz üst üste 12. sezonuna geçiriyor. Toplamda ise Süper Lig'de 24. sezonumuza girdik. Geçen yıl ve önceki yıllarda futbolumuz adına Konyaspor çok sıkıntılı süreçler yaşadı. Hep söyledik, transferlerimiz ya da futbolumuzun güzelliğinden değil rakiplerimizin beceriksizlikleri ve ikramı doğrultusunda geçen sezon ligde kaldık. Konyalı taraftar, Trabzonspor'la bir problem yaşamamıştır. Dikkat ettiğimizde Trabzon deplasmanlarından puan ya da puanlarla döndüğümüz olmuştur. Son tahlilde Ankaragücü'nü bir alt lige uğurlarken Konyaspor'un da yüzünü güldürmüşlerdir. Teşekkür ediyoruz.
Takımlar, imkanları ölçüsünde ihtiyaç duydukları bölgelere futbolcu transferlerine devam ediyorlar. Üç büyüklerin rekabeti ve yurt dışına uçurulan devasa miktarda döviz cinsinden banknotlar. Sen alırsın da ben almaz mıyım! İstanbul büyüklerinin transferinde ödenen meblağın yarısı ile Anadolu takımları transfer sezonunu bitiriyor.
Ekonomi, nakit, banknot, borç, kredi vb. gerçekler hayatımızı etkiliyor. Kredi çekerek şampiyon olmak adına milyarları harcayan takımlarla cüz'i milyonları harcayan Konyaspor ve Anadolu takımları aynı ligde mücadeledeler. Adaletli olmadığı açıktır.
Transfer sezonu devam ederken yönetime bir teşekkür arzımız olmalı. UEFA kriterleri ve gereği doğrultusunda ellerini ceplerine attılar ve transfer tahtasını açtırdılar ya da yasağı kaldırdılar. Bir bakıma mecburiyet de vardı. Takımımızdan 12 futbolcu ile yollar ayrılmış. Sözleşmesi sona eren ve ayrılmak isteyen ve ayrılmasını istediğimiz futbolcular takımdan ayrılmış oldu. Konyalılar olarak hepsine teşekkür ediyoruz. Formalarını terlettiler, bizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştılar.
Transfer tahtasının açılması ile birlikte 12 futbolcu da takımımıza transfer oldu.
Bir şey dikkatimi çekti ve bilerek uzun uzun yazdım. Tüm kulüplerin başlığında bir sponsor firma var. Ekonominin girmediği yer mi var diyeceksiniz. Avrupa'dan örnek verelim, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Milan ve diğer takımların başlarında bir reklam firması yok. Demek ki kendi yağları ile kavruluyorlar.
Konyaspor, imkanlar çerçevesinde 12 futbolcu transfer etti. Bunların içerisinde futbol kamuoyunun yakinen tanıdığı kişiler var mı? Sizlerin takdirine bırakıyoruz. Belki Fenerbahçe gibi kulüplerde uzun süre müzmin yedek olarak kalan 2 değerli transferimiz bizleri utandırır.
Bu güzide takım yıllardır ofansif oyun ve golcü sıkıntısı çekti. Bizim de bir forvetimiz oldu ve mürüvvetini görürüz. İşimiz iki bakımdan kolay değil. Takımın nüvesi gitmiş, 12 adam değişmiş. Yepyeni bir takım kurmuşsunuz. Meslek içinde olanlar daha iyi bilirler ancak 12 futbolcunun geldiği bir takım 1-2 ayda oturur mu? Göreceğiz hep birlikte.
Ekonomik veriler çerçevesinde yapılan transferlerin ne kadar faydalı olacağı şüpheli. Yine geçen sezonda olduğu gibi kendi transfer politikamızın uygunluğu ve takımın futbol oynaması ile değil rakip takımların beceriksizlikleri ile yine ayakta kalmasaydık.
İyi bir yönetim, iyi bir transfer, iyi bir teknik heyet, iyi bir oyun başarıyı getirir sanıyorum.
Milli Maç arası sonrası oynayacağımız maçlarda takımımıza başarılar diliyoruz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.