Konya
°C
Yeni Meram

VEKALET SAVAŞLARI VE TÜRKİYE

VEKALET SAVAŞLARI VE TÜRKİYE- Mustafa KAPLAN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
18.01.2024 00:09
17.01.2024 14:15
0
2435
ABONE OL

Nükleer silahlar icat edilene kadar savaşlar devletlerin cepheye askerlerini getirmesi top, tüfek vs. gibi silahlar ile yapılırdı. Nükleer silahların icadından sonra literatüre soğuk savaş şekli girmiş ve bu savaş yapılır olmuştur. Soğuk savaşın tarafları başlıca ABD ve SSCB idi. Nükleer savaş korkusu ile bir biri ile direk savaşamadıkları için üçüncü tarafları kullanarak savaşıyorlardı. Bu üçüncü taraflar küçük devletler, terör örgütleri ve özel savunma şirketleridir.
1991 yılında SSCB dağıldı. Onun içinden çıkan Rusya ABD ile soğuk savaşa devam ediyor. Bu yarışta çok etkin olmasalar da Çin ve İran’da var. ABD ve İran daha çok kendilerine yakın örgütleri kullanıyorlar. Rusya da savunma şirketleri ile iş yapıyor. Bu devletler hedef aldıkları ülkelerin içlerindeki etnik yapıları ve ideolojik ayrışmalar üzerinden faaliyette bulunurlar. Onlara para, silah ve insan desteği sağlarlar. Afganistan, Suriye, Irak, Libya ve bazı Afrika ülkelerindeki kargaşa, iç savaşın sebebi soğuk savaştır.
Suriye, Irak ve ülkemizdeki terör ve ayrışmalar, bu topraklarda ABD’nin büyük İsrail’i kurma çabası ve hayalidir. Ülkemiz ile kırk yıldır savaşan PKK sadece bir aparattır. Bu örgütü her türlü desteği veren ABD ve Avrupa ülkeleri, Irak ve Suriye’yi fiilen böldükleri gibi ülkemizi de bölmek önce bir PKK teröristan devlet, sonrasında da bu devleti İsrail ile birleştirip büyük İsrail’i kurmak istiyorlar. Bizim 22 ilimiz bu projede büyük İsrail’in toprağı içinde gösteriliyor. PKK bu gayeye hizmet eden bir vekil. Yani ABD PKK’yı vekil ederek bizim ile savaşıyor. Bunu açık açık yapıyor. Devletimizde bu savaşı esasında ABD ile yaptığını biliyor. O da Suriye ve Irak’taki ABD üstlerini açıkça vuruyor. Yani stratejik ortağız, NATO’da ortağız falan desek de açıkça ABD ile savaş halindeyiz. Sadece hukuken savaş ilan etmediğimiz kaldı.
PKK içinde çok sayıda başta Ermeni olmak üzere Avrupa’dan paralı asker bulunuyor. PKK Avrupa ülkelerinden de her türlü desteği alıyor. Yani haçlılar karşımızda bizi bölmek, ülkemizi parçalara ayırmak istiyorlar. Maalesef, Rusya ve İran’da PKK’ya destek veriyor. Rusya zaten Haçlı… İran ise ülkemizin gizli düşmanı… Sünni İslam’ın fiili temsilcisi olan ülkemize dost gözle bakmıyor, bakamıyor. Sebebi ise içerisindeki 25 milyon Türk nüfusun bulunması ve mezhep farkıdır. Tüm bunlarda gösteriyor ki, biz devamlı güçlü olmak zorundayız. Yoksa, şimdi soğuk süren savaşlar, yarın ilanen ve cephelerden olabilir. Tetikte olmalıyız.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.