Konya
°C
Yeni Meram

YAKILAN YAĞLAR NEREYE GİDER?

YAKILAN YAĞLAR NEREYE GİDER?- Ümmü Gülsüm ETYEMEZ

A+
A-
28.06.2022 01:05
27.06.2022 14:06
0
1787
ABONE OL

Kilo verdiğimizde yağ hücrelerimizin yakılıp gideceğini düşünürüz. “Ah şu yağlarımı bi yaksam da gitse” gibi pek çok temenni de bunu destekler nitelikte aslında. Peki, yağlar gerçekten yakılıp erir mi, işin aslı nedir? Buyrun konuşalım.
Örneklerle gidecek olursak;
Kilo vermeden önce 50 tane yağ hücremiz varsa, kilo verdikten sonra yine 50 tane yağ hücremiz olacak. Değişen yağ hücresinin sayısı değil; hacmidir. Yani kilo verdikten sonra yağ hücremizin kapladığı alan küçülüyor! Bunu şişirilmiş büyük bir balon ve havası inmiş bir balon gibi de düşünebilirsiniz.
Diyet sürecimizde yağ kaybı ile hücre içinden atılan yağlar yerini suya bırakır. Hücre içi su ile dolar ve bu zaman zaman tartı da düşüş görmenize engel bile olabilir.
Sağlıklı beslenme ve diyet süreci devam ettiğinde yakılan yağlar hücre içine geri dolmaz ve bir müddet sonra tutulan su da serbest bırakılır. Böylelikle hücre hacminde küçülmeye gidilir.
Yağ hücrelerimizin hacmini küçültmekten daha önemli bir şey var; o da yeni yağ hücresi oluşumlarının önüne geçmektir.
Var olan 50 yağ hücresini küçültmek, 55 yağ hücresini küçültmekten daha kolaydır.
Bu nedenle küçük yaşlardan sağlıklı beslenmeye başlamalı, sayıca fazla ve hacimce büyük yağ hücresi oluşumları önlenmelidir.
Vücudumuzda gereksizce büyük yer kaplayan yağ hücrelerimiz varsa daha fazla yeni yağ hücrelerinin oluşumuna fırsat vermeden derhal ideal kilomuza ve ideal yağ oranımıza inmeliyiz.
Bu nedenledir ki diyetlerde hedeflediğimiz kilo kaybından ziyade yağ kaybıdır. Kilo kaybını her şekilde sağlayabilirsiniz. Gerek su kaybı gerek kas kaybı ile. Fakat bu sağlıksız olandır.
Sağlıklı olan verilen kilonun çoğunluğunun yağdan olması, varsa fazla ve gereksiz su birikintisi dediğimiz ödemin de atılmasıdır.
Ancak bu şekilde bedensel incelme elde eder, bir beden küçük kıyafetlerinizi ancak ve ancak yağ kaybı ile yeniden giyebilirsiniz.
Yağ kaybını sağlamanın yolu ise inanın ne sirkeli su ne de limonlu sudur.
Zayıflamanın temeli beslenme düzenine dayanır. Bölgesel şikâyetlerinizi de sporla destekleyerek süreci hızlandırabilirsiniz. Fakat temel dediğimiz beslenme sağlam olmadıktan sonra sabah akşam halay da çekseniz nafiledir ya da verdiğiniz kiloları geri almanız an meselesidir.
Diyeceğim o ki sakin olun ve elinizdeki garip guraba karışımları bir kenara bırakıp acilen sağlıklı beslenmeyi öğrenin. Bu işi bir kere sağlam öğrenin ki bir daha kolay kolay kilo konusu sizi yıpratmasın.
Belki de ilk defa, bu kez kendiniz için bir şey yapın. Size güveniyorum.
Ben yanınızdayım.
Sağlıcakla kalın!
@dyt.ummugulsumetyemez
İletişim: 0554 659 69 42

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.