Konya
°C
Yeni Meram

YURTTAN SESLER KOROSU

YURTTAN SESLER KOROSU- Behçet BÜYÜKGÖKMEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
23.05.2023 01:21
22.05.2023 13:23
0
1915
ABONE OL

Yüzyılın en önemli seçiminin birinci turu sonuçlandı. Sağır sultan bile olan bitenden haberdar. Doğrusu benim öyle cafcaflı bir seçim sonuçları değerlendirme yazısı yazmaya niyetim yok. Ama meramımı anlatmak için atasözlerine başvurmam kısa yoldan izah edici olur umuyorum. Atalar nur içinde yatalar "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış" demişler. Ayrıca "Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar eteğim kısa dermiş" demişler.
Seçim sonuçları aynen böyle…
İrili ufaklı bilmem kaç parti, içerden, dışardan, yandan, üstten destek üstüne destek sonuç… Hoop uçtu gitti meclis çoğunluğu… Olan son asena Meral Hanım'a oldu. Başbakan olacaktı, hayal oldu… Meclis çoğunluğu gitmiş, gizli ortak HDP’nin desteğine rağmen beş puana yakın bir fark oluşmuş yahu niye böyle oldu, nerede hata yaptık diyerek bir öz eleştiri yapacaklarına önlerine gelene hakaret, aşağılama, küfür kıyamet.. O kadar şirazeden çıkmışlar ki, kendi kendilerine de küfretmekten sakınmıyorlar. Eminim onlarcasını yüzlercesini zaten biliyorsunuz, görüyorsunuz, okuyorsunuz.
Bu CHP zihniyeti hiç değişmiyor. Milletten onca tokadı yiyor ama hiç değişmiyor. Sözde sanatçı, medyacı, artist bilmem ne tayfasının öyle üst perdeden, kibirli tavırlarıyla paylaştıkları küfür, hakaret bir Anadolu evladı olarak kanıma dokundu. Ne yalan söyleyim içimden ahh gençlik diye geçirdim şöyle liseli yıllarımızda olsaydı en kallavisinden kalay nasıl yapılır o millete tepeden bakan, hakaret eden zerzevat taifesine gösterirdik. Neyse efendilik bizde kalsın.
Biraz kayışları sıyırmış vaziyette bugün yazı ile ilgili şöyle biraz bilgi toplayayım diye internet haber sitelerinde gezinip dururken oltaya takılanlar oldu. Yurttan sesler korosu maşallah. Sizlerin de belki ilgisini çeker düşüncesiyle bir kaçını buraya almak istiyorum. Böylece kolay yoldan yazıyı da tamamlamış olurum.
*Başbakanlık hayali tam anlamıyla suya düşen Meral Hanım Bakırköy'de konuşmuş. "İki aday arasında çok büyük bir seçmen farkının olmadığını belirterek "Sadece 2,5 milyon seçmene ulaşmamız gerekiyor. O nedenle Sayın Kılıçdaroğlu'nu 13'üncü cumhurbaşkanımız seçtirmek mümkün ve gerçekten kolay" demiş. Allah Allah bu kadar kolay şeyi ilk turda neden başaramadınız acaba!...
* DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir yayında, Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda, Millet İttifakı'nın Meclis'te azınlık olacağını bir yasa değişikliği için Cumhur İttifakı ile daha yakın görüşmesi gerektiğini söylemiş.
*Fatoş Göksungur, isimli bir firari PKK yöneticisi "Seçim bitmiş değil" ifadesini kullanarak "2. turda Avrupa'da 20-24 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha ısrar ve inatla Avrupa'nın her yerinde sandıklara gidip oyumuzu kullanacağız." dedi. Göksungur, "1 oyluk canı olan diktatörü devirerek 28 Mayıs'tan sonra zafer halaylarını birlikte çekmeye ve faşizmi yıkacağımızın ilanını vermek için hepinizi oylarınızı kullanmaya davet ediyorum." demiş. Diktatörlüğü devirerek zafer halaylarını birlikte çekeceklermiş.
*CHP eski genel sekreteri Mehmet Sevigen ilk tur seçim sonuçlarından sonra açmış ağzını yummuş gözünü altılı masanın küçük partilerine yani SP, DEVA, GELECEK, DP’ye hakarete varan sözler söylemiş. Bir kısmı şöyle; "Kemal Bey’in istediği bu diyor ki susun oturun yerine konuşmayın, bunları Cumhurbaşkanı yardımcısı yapın diyor. 40 haramiler, 40 tane verdik ya. Biz ince elerdik sık dokurduk örgütten yapardık. Bunlar siyasi sığınmacı, 40 harami, bunlar CHP’ye çöktüler. "Yenilir yutulur değil, KIRK HARAMİLER, SİYASI SIĞINMACILAR…
*CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun şampiyonlar ligi ekibinden, kimseni yüzyüze müşerref olamadığı Amerikalı neo-liberal iktisatçı Jeremy Rifkin, "Vatandaşın hiçbir şeye sahip olmamasını, evleri, kıyafetleri ve hatta eşyaları bile Netflix tarzı abonelik sistemiyle kullanmasını savunuyormuş." oh my God… Adam bir dahi… Ayrıca CHP’ye de cuk diye oturmuş.
Yurttan sesler korosunu dinlediniz.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.