Konya
°C
Yeni Meram

GAVURUN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK

GAVURUN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEK- Behçet BÜYÜKGÖKMEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.12.2021 09:15
07.12.2021 09:16
0
2159
ABONE OL

Herşey hepimizin gözü önünde yaşanıyor. Kindar bir taife mal bulmuş mağribi gibi bulduğu her şeyi yıkım faaliyetinde kullanmaktan çekinmiyor. Yaptıkları yıkım faaliyetine muhalefet denilemez. Gavurun ekmeğine yağ sürerek muhalefet olmaz/olamaz.
Onursuz mandacılar başta olmak üzere konuyla azıcık ilgisi olan herkes biliyor ki, bugün ülkemiz Londra merkezli bir finans çetesinin açık ve hasmane bir saldırısı ile karşı karşıyadır. Bu apaçık gerçek ortada iken bize kastedenlere karşı tek kelime etmeyip türlü bahanelerle kaos değirmenine su taşımak masum bir muhalefet olarak görülemez.
Asırların yorgunluğunu üzerinde taşıyan bu coğrafyada bahane bulmaktan kolay bir şey yoktur. Meşhur Nasreddin Hoca hikâyesinde anlatılır...
Hoca torunu ile birlikte bir yere gitmek için eşeğini alıp yola çıkar. Eşeğe kendisi biner torunu yürür, derler, vicdansız adam küçücük çocuk yürür kendi eşeğe binmiş... Hoca iner torunu biner, derler, yahu hiç saygı kalmadı koskoca adam yürüyor genç çocuk eşeğe binmiş.. Bu defa ikisi birden eşeğe binerler, derler yazık hayvana bu hocada hiç insaf kalmamış... İkisi birden eşekten inerler hep beraber yürümeye başlarlar, derler, yahu ahmak mısınız neden eşeğe binmiyorsunuz??
*
Siyasi arenada kendilerine millet ittifakı adını verenler büyük bir kin ve öfke ile Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun modunda sözde millet için politika yapıyorlar. Asena Meral, hele sen bir git biz millet ile birlikte hallederiz diyecek kadar uçmuş. Kılıçdaroğlu’na gelince coştukça coşuyor iktidara geldiği anda neler neler yapacağını birinci tekil şahıs sigasıyla sıralıyor. Vereceğim, yapacağım, kaldıracağım... Vaadler sağanak halinde, kim tutar seni at atabildiğin kadar. Şan senin, şöhret senin, parti senin, meydan senin.,,
Meydan o kadar boş, o kadar atmaya müsait ki, kimse siz parlamenter sistem istiyorsunuz, bu ucube (!) sistemi değiştirmeyi hedef olarak koydunuz, yeni sistem için birçok prosedürü yerine getirmeniz gerekiyor bu da herşey yolunda giderse iki buçuk üç sene demektir. Ne ara bu muhteşem (!) vaadleri yerine getireceksiniz diye sormuyor.
*
MB’nin faiz indirimi kararından bu yana kur atakları ile piyasada oluşan istikrarsızlık nedeniyle büyük bir memnuniyetsizlik ve öfke birikti. Geliri düşen, sermayesi eriyen, satın alma gücü azalan ahali için bu anlaşılır bir durumdur. Böyle zamanlarda ülkesini seven, sorumluluk sahibi kişi ve kurumlar sükûnet ve sağduyu çağrısı yaparlar. Çünkü ülke hepimizin ülkesidir. Şahıslar ve iktidarlar milletlerin hayatı ile mukayese edildiğinde çok kısa ömürlüdür. Gelir geçer.
O nedenle halkın maslahatını esas almak gerekir.
Şu yıkım ekibine bir bakın ülke yangın yerine dönsün, herşey daha kötüye gitsin, büyük bir kaos oluşsun ve bu şekilde Tayyip Erdoğan'dan kurtulalım diye el/avuç ovuşturuyorlar. Allah tan korkun, bu nasıl muhalefet. Bu nasıl milleti düşünmek..
Birde birilerinin ekmeğine yağ süren şuursuzlar var. Şahsen de tanıdığım bir tacir güya kampanya yapmış, ilan ediyor.. "betonda kampanya, filan kalite beton metreküp fiyatı şu kadar dolar şu kadar Euro"
Muhafazakâr/ dindar kardeşim Amerika da veya Avrupa da iş yapmıyorsun. Burası Türkiye. Ayıptır, günahtır. Yaptığın işle ilgili girdi maliyetleri artmış olabilir ve sen bunu makul ölçüde fiyatlara yansıtabilirsin. Bunda bir sorun yok. Ama kalkıp da USD üzerinden kampanya açmaya kalkarsan bizden de bu sözleri işitirsin. Gavurun ekmeğine yağ sürme. Hemen vazgeç. Bu geçici bir dönemdir. Bir kaç aylığına az kazansan ölmezsin.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.