Konya
°C
Yeni Meram

GÜN İNSANLA, İNSAN OLMAYANLARIN AYRILDIĞI GÜNDÜR

GÜN İNSANLA, İNSAN OLMAYANLARIN AYRILDIĞI GÜNDÜR- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
05.08.2024 00:10
04.08.2024 15:17
0
2562
ABONE OL

Biz yurt içinde birbirinden farklı konularla uğraşaduralım dünyada yaşanan gelişmeler o denli önemli ve büyük süreçler oluşturuyor ki bizim yurt içinde yaşadıklarımız sadece çölde bir toz zerresi gibi kalıyor.
Evet, Gazze ve birçok coğrafyada yaşanan gelişmelerden bahsediyorum.
Bu gelişmeler hem de öyle dünyanın öbür ucunda değil direkt burnumuzun dibinde. İşte en son yaşanan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikast sonucu şehit edilmesi olayıdır.
Bu öyle böyle bir durum değil, yani İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği saldırıda öldürülmesi gibi bir olay değildi. Öyle ki hala suikastın detayları hakkında bile birbirinden ilginç iddiaların dolaştığını görebiliyoruz. Yani bırakın kimin nasıl yaptığını, füzeyle mi bombayla mı durumu dahi netlik kazanmış değil.
Küresel güç dengesi oyuncuları öyle oyunlar planlıyor ki bunları anlamak için olayları ince eleyip sıkı dokumak gerekiyor. Akıllarda o kadar çok soru işaretleri, o kadar çok teoriler dolanıyor ki anlamak gerçekten güç.
Anlamanın ötesinde her gün gördüğümüz bir tek gerçek var ki o da Gazze’de hala katil terör devleti İsrail’in katliamına devam etmesi. Yandaş ve yardakçılarının desteği ile katliamlarını sürdürmeye devam eden katil soykırımcı İsrail’in hedef tahtasını genişleterek devam etmesi de üçüncü dünya savaşının ayak sesleri niteliğinde.
Soykırımcı katil İsrail, katliamlarını aralıksız sürdürürken Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit edilmeden hemen önce tüm İslam ülkelerine meydanlara inme çağrısına en net destek ülkemizden ve Konya’mızdan geldi.
Siyonist katil İsrail’in Gazze’deki soykırımına ve insanlık dışı muamelelerine dikkat çekmek için hafta sonu Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Konya’da “Özgürlük Tufanı Zaferine Kadar Gazze Mitingi” düzenlendi.
Katile olan öfkenin nefretin ve lanetlemenin semaya yükseldiği Mevlana Meydanı’nda ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla bir araya gelen on binlerce yüreği mazlumlar için atan 7’den 70’e tüm hemşehrilemizin katılımı Gazze davasının asla unutulmayacağının en net resmi oldu.
Yapılan konuşmalarda vurgulanan en net cümle ise, “Tüm dünya sussa, susmayacağız. Herkes dursa biz durmayacağız. Filistin halkının sesi olmaya devam edeceğiz” oldu. Şehit İsmail Heniyye’nin oğlu Abdüsselam Heniyye’nin de telefonla canlı bağlantı yaparak katıldığı programda Filistin Gazze davasının sadece Müslümanların değil tüm insanlığın odaklanması gereken bir dava olduğunun altı çizilmiş oldu.
Dahası Filistin'i Gazze'yi savunmak için Müslüman olmaya gerek yok sadece insan olmak yeterli. Dinin, dilin, rengin ötesinde bir katliam var. Ve bu katliama kendilerini büyük gelişmiş devlet diyerek adlandıran devletler alkış tutuyor destek veriyor.
Gün dinin dilin rengin ayrımının yapıldığı gün değil insan ve insan olmayan hayvandan daha düşük varlıkların ayırt edildiği gündür.
İnsanları bombalarla, kimyasal silahlarla yok eden, bunlarla yok olmayanları da açlık, hastalık ve işkenceyle öldürmeye çalışan barbar Siyonist katil İsrail terör devletinin, gücünü kendisi gibi düşünüp yaşayanlardan aldığını bilmeyen yok.
Ama buna rağmen Avrupa ve ABD dahil tüm dünyada bu katliam İNSANLAR tarafından protesto ediliyor.
Son olarak da olayın boyutu hakkında son günlerdeki katil İsrail’in eli kanlı bakanı sözde Dışişleri Bakanı olan Israel Katz’ın ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz şerefsizce açıklamaları ile iç işlerini karıştırmaya yönelik gayretlerini iyi okumak gerek. Paylaşımına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da etiketleyerek aklı sıra ülkemiz içinde fitne tohumları ekmeye çalışan bu bakan bozuntusu, hak ettiği cevabı da layıkıyla muhataplarından almışlığın utanmazlığını yaşıyor.
Dedim ya hedef tahtasını ve alanını genişletmeye çalışan bebek katili terör devleti İsrail, sadece Gazze ve Filistin ile değil coğrafyanın tamamını kendi yok oluşuna çekmenin de mücadelesini vermiş oluyor.
Onun için oyunu iyi okumak ve buna göre duruşu göstermek en önemli eylemdir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.