Konya
°C
Yeni Meram

Sezonu da “FEDA” etmeyelim…

Sezonu da “FEDA” etmeyelim…- Muhammet GÜMÜŞ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
03.06.2024 00:06
02.06.2024 15:44
0
1866
ABONE OL

İnanılmaz zorlu bir sezonu ligde kalarak tamamlayan ve rahat bir nefes alan Konyaspor’da, yeni sezon hazırlıkları teorik olarak başladı. Dahası başlamak zorunda kaldı.

Ancak bu başlangıcın ilk açıklama cümleleri taraftarı çok da memnun etmedi.

Sancılı, korkulu ve stresli bir sezonu geride bırakan yeşil beyazlılar, yeni sezonda daha rahat bir psikoloji ile lige başlayıp öyle de devam ettirmeyi planlıyordu ancak hafta sonu Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz’ın açıklamaları bu planları alt üst etti.

Şimdi hafta sonu dinlediğim başkan Ömer Korkmaz da haklı, takımlarına bir sezon boyunca destek veren üzüntüsüyle üzülen sevinci ile sevinen taraftarlar da haklı. O nedenle olaya iki açıdan bakmak gerekiyor.

Öncelikle yazının başlığından dem vurmak gerekirse hafta sonu Bayır Otel'de 2023-2024 Süper Lig sezonunun değerlendirmesini ve yeni sezon planlamalarını basın toplantısıyla duyuran Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, yeni sezonda ‘feda’ dönemi olacağını açıkladı. Feda etmenin ne demek olduğunu dahası fedanın ne olduğunu açıklamaya gerek yok sanırım. Yani sözün özü bu şehrin takımı için herkes bir şekilde öncelikle maddi fedakarlıkta bulunacak ardından manevi fedakarlıklar da otomatik olarak oluşacak. Bu feda takımın geleceği için önemli bir adım olmuş olacak.

Ancak mevcut duruma bakıldığında kulübün içinde bulunduğu sorunlar, cezalar, borçlar vs, gibi birçok konu, yeni sezonda ip üzerinde yürümek gibi bir hassasiyet gerektiriyor.

Teknik Direktör olarak Ali Çamdalı’nın açıklanması, sezon içinde ne gibi artılar eksiler olacak bilinmez ancak bugün bu duruma karşı olan taraftarlar, ligin yükünü kaldıracak, yön verecek tecrübeli bir teknik ekibin görev almasının daha iyi olacağı yönünde fikir belirtiyorlar.

Kendilerince elbette haklılar ancak bu istekte bulunurken kulübün içinde bulunduğu sıkıntıları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Toplantıda başkanın açıklamasına göre borç 1 milyar 40 milyon gibi bir rakam. Bunun yanında transfer yasağı ve diğer cezalar mevcut. Bunların ödenip temizlenmesi öyle kolay bir durum değil. Geçen sezon yönetim göreve geldikten sonraki süreci düşünün, apar topar acil yapılması gerekenler yapıldı. Bazı sorun ve sıkıntılar hasır altına süpürüldü. Sonucunda da öyle ya da böyle ligde kalınmış oldu.

Ama yeni sezon artık hasır altına süpürülecek gibi değil, ciddi adımlar ve karar alınması gerekiyor. Zaten Başkan Korkmaz da bunu toplantıda ifade etti ve özellikle Galatasaray maçı öncesi geçmiş yıllardaki finansal Fair Play kuralları ihlalinden kaynaklı, yabancı oyuncu sınırlamasının yüzde 25 daha daraltıldığını söyledi. Yani transfer yapılsa bile bu orana göre yapılacak. Eliniz kolunuz bir nevi bağlı olmuş olacak.

Elbette Konyaspor gibi bir camianın yeni sezonda hak ettiği sıralamada olması bu takıma gönül verenlerin hepsinin isteği ancak mevcut durumlar tekeden süt çıkarma süreci gibi bir şey olacak.

Bunu özetleyen cümle ise Başkan Korkmaz’ın şu ifadesi oldu: “Kulübün içinden başlayıp, futbol takıma giden, teknik direktör maaşına kadar ve birçok şeyde kulüp yönetimiyle ortak bütçe planlaması yapabileceğimiz bir organizasyona ihtiyaç var. Takımın bütçesi de bunun içerisinde.”

Bu sözler sonrasında teknik direktör Ali Çamdalı ve oluşturulacak transfer komitesi yapılacak transferler ve mevcut kadroda yer alan oyuncular ile alakalı tasarrufu ona göre şekillendirmiş olacak.

Yönetim olarak yola devam kararı alan ve bunu da Konyaspor’un bir genel kurul sürecinin kayıp olacağını düşündüklerinden dolayı yaptıklarını ifade eden yönetim, tüm şehrin bu taşın altına elini sokması gerektiğinin kaçınılmaz olduğu konusunda hem fikir.

Sonuçta geçen sezon direkten dönüldü ancak bu sezon Konyaspor’un akıbeti ile ilgili olarak ‘Feda’ edilecek bir sezon değil. O nedenle herkesin gerekli desteği verip ‘Feda’ da bulunması gerekiyor.

Dahası göç yolda düzülür mantığı ile destek alındıkça, sorunlar çözüldükçe takım daha iyi aşamalara gelecektir diye düşünüyorum.

Ama yönetimin ajandasının başındaki ilk öncelikler; 1 transfer yasağını kaldırmak. 2- takıma gerekli nokta transferler yapmak ve ligde ilk 10 içinden çıkmamak olacaktır. Bunun için de gerek kombinelerde gerek store alışverişlerinde gerekse de yardım desteklerinde bulunmak elzem olacaktır.

Belediyeler kamu kurum ve kuruluşlarında geçerli olan tasarruf tedbirleri de göz önünde bulundurursak iş başa düşmüş oldu. O nedenle istek ve beklentileri bu yönde belirlersek hayal ve hedefler daha gerçekçi olacaktır.

Kalın sağlıcakla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.