Konya
°C
Yeni Meram

YENİ MERAM 75 yıldır Halkımızı aydınlatma görevi yapıyor

YENİ MERAM 75 yıldır Halkımızı aydınlatma görevi yapıyor-Abdullah LEBLEBİCİ-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
03.09.2024 01:03
02.09.2024 17:15
0
545
ABONE OL

28 Ağustos 1950 tam 75 yıl önce. Konya’nın en değerli gazetesi Yeni Meram ilk sayısını çıkarıyor.  Hayatta bile değilim. O günden bugüne halkı doğru, aynı zamanda en kısa sürede bilgilendirmek, haberdar etmek adına üstün gayret gösteriyor. Doğru habercilik çerçevesinde hizmet vermenin yanı sıra, dürüst ve düzgün bir kişiliğe sahip olmak gazetecilik mesleğinin vazgeçilmez unsurudur. Haber ve yazılarımızda eleştiriler yaparız, bunun sonucu olarak da sevilmeyiz. Özellikle hak etmediği göreve getirilen yağcı ve yalaka takımları, bizleri gördüğü zaman ayağa kalkar, ceketinin önünü düğmeler, arkamızı dönünce başlar eleştirmeye. Bu yağcı ve yalaka takımı bunların farkında olmadığımızı zannetmesin. Hepsinin farkındayız. Ancak, güven farklı bir şey, Sevilmeye ihtiyacımız yok. Ancak GÜVEN beklerim. Şunu da hemen ilave edeyim, gazetecinin de bir görüşü vardır, ancak tarafsız olmak olmazsa olmazıdır. Uzun yıllardır yazıyorum, Savcı da dahil hiç kimseye haber kaynağımdan bahsetmedim, kimsenin güvenini kaybetmedim, varsın sevmeyen sevmesin. Konu nereye geldi. Asıl meseleye geleyim…

75 YIL ÖNCE

Sevip saydığım, Seydişehir Postası gazetesi sahibi Zeki Erman abimin tavsiyesi ile katıldım Yeni Meram ailesine. 2000’li yılların hemen başı, Babam olarak gördüğüm, sevdiğim, Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin Mustafa Yalçın Bahçıvan, gazetenin başında. Profesyonel gazeteciliğe Yeni Meram ile adım attım, o zamanki adı ile Sarı Basın kartımı, daha sonra da sürekli Basın kartımı yine Yeni Meram’da aldım. Bu tarihten itibaren 20 yılı aşkın bir zaman Mustafa Yalçın Bahçıvan’ın deyimi ile Yeni Meram gazetesinin evladı oldum. Kısa bir süre ara verdikten sonra tekrar geri döndüm. Şu anda Ömer Sarıkulak abim, Başkanım Mehmet Hançerli, Muhammed Gümüş ve diğer arkadaşlarımla mükemmel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Takva Ahmet Bahçıvan ile başlayan, Mustafa Yalçın Bahçıvan ile devam eden, şimdi de Ömer Sarıkulak ve Mehmet Hançerli önderliğinde sürecin küçük bir parçası olmaktan mutluyum, onur duyuyorum. Zaman zaman bahsederim, Gazetecilik mesleği bana… “Duyduklarımın hiçbirine inanmamayı, gördüklerimin de yarısına inanmayı öğretti.” Bu çerçevede araştırmadan, incelemeden duyduklarımın hiçbirine inanmam, gördüklerimin de yarısına inanırım.

İŞTE;

YENİ MERAM GAZETESİ 75 yıldır milleti aydınlatma görevini sürdürüyor. Allah ömür verdiği müddetçe düzgün ve dürüst bir şekilde halkımızı aydınlatmaya, bilgi vermeye, zaman zaman eleştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, bizleri takip eden, gönül birliğinde olan, bilgi veren, uyaran, yol gösteren okurlarımıza da sonsuz selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.